Adventní perník s polevou

Výborné adventní perníčky není složité připravit. Nakupte všechny ingredience a pusťte se do nich včas, aby se o Vánocích na jazyku rozplývaly.

Ingredience: 400 g polohrubé mouky, 50 g másla, 150 g krupicového cukru, 1 lžíce kakaa, 1 prášek do perníku, 1 roztlučená hvězdička badyánu, 4 roztlučené hřebíčky, 3 lžíce sekaných mandlí, 10 sušených švestek, 2 vejce, 125 ml mléka, 3 lžíce medu, 150 g mandlí

Také vás může zajímat ...

Poleva: šťáva z 1 pomeranče, 50 g moučkového cukru

Postup: V míse promícháme suché ingredience. Do nich nalijeme vlažné mléko a rozpuštěné máslo. Přidáme vejce, nakrájené švestky, koření a všechny suroviny smícháme dohromady. Těsto necháme několik hodin odpočinout. Těsto přeneseme na vymazaný plech s vyšším okrajem a dáme péct při 190 °C asi tak na 12 minut.

Rozkrájíme na kostky, přelijeme polevou a na tři dny uložíme.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama