Moje šťastná hvězda

Adventní perník s polevou

Výborné adventní perníčky není složité připravit. Nakupte všechny ingredience a pusťte se do nich včas, aby se o Vánocích na jazyku rozplývaly.

Ingredience: 400 g polohrubé mouky, 50 g másla, 150 g krupicového cukru, 1 lžíce kakaa, 1 prášek do perníku, 1 roztlučená hvězdička badyánu, 4 roztlučené hřebíčky, 3 lžíce sekaných mandlí, 10 sušených švestek, 2 vejce, 125 ml mléka, 3 lžíce medu, 150 g mandlí

Poleva: šťáva z 1 pomeranče, 50 g moučkového cukru

Postup: V míse promícháme suché ingredience. Do nich nalijeme vlažné mléko a rozpuštěné máslo. Přidáme vejce, nakrájené švestky, koření a všechny suroviny smícháme dohromady. Těsto necháme několik hodin odpočinout. Těsto přeneseme na vymazaný plech s vyšším okrajem a dáme péct při 190 °C asi tak na 12 minut. Rozkrájíme na kostky, přelijeme polevou a na tři dny uložíme.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden