Moje šťastná hvězda

S hraním už nejspíš Dana Hlaváčová skončila

Pro většinu diváků je Dana Hlaváčová (78) zlou sestrou z pohádky Tři oříšky pro Popelku. Byla to jedna z jejích nejslavnějších rolí, nicméně svou vlastní sestru Janu Hlaváčovou (†85) nikdy nepředstihla.


Nebála se být za ošklivku


Pocházely z rodiny, kde panovalo velké nadšení pro ochotnické divadlo. Dana Hlaváčová brala hraní dlouho jen jako koníčka, chtěla jít původně studovat matematiku. Ale nakonec i ona vystudovala DAMU.


Když režisér Václav Vorlíček (†88) hledal Popelčinu sestru, měl problém najít herečku, která by dobrovolně hrála zlou a ošklivou Doru. Když roli nabídl mladší ze sester Hlaváčových, ta ji bez okolků přijala a zahrála ji skvěle. Ještě po letech ji za to pan režisér obdivoval a cenil si její odvahy.


Jana Hlaváčová (†85).

Odešla z Prahy

Přesto sestřiny slávy nikdy nedosáhla. Více se věnovala pedagogické činnosti a před lety se odstěhovala z Prahy pryč za dcerou, rovněž herečkou, Lucií Matouškovou (50), která žije v Mladé Boleslavi.

Naposledy se objevila ve filmu Jak básníci čekají na zázrak. Jako by udělala čáru za kumštýřskou minulostí i částí rodiny, protože vztahy mezi ní a Janou Hlaváčovou nebyly v posledních letech nejlepší.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden