Moje chvilka pohody

Fantastická žebírka

Plánujete posezení a společné grilování s přáteli? Lahodná grilovaná vepřová žebírka přijdou k chuti úplně všem.

Suroviny - 1 kg vepřových žebírek - 100 ml olivového oleje - 1/2 citronu - 1 svazek čerstvého rozmarýnu - hrubá sůl - mletý černý pepř - 2 lžíce provensálského koření

Postup

1. Vepřová žebírka omyjte, osušte a nasekejte na porce. Olej nalijte do misky, přidejte vymačkanou šťávu z citronu. Svazeček rozmarýnu namočte v této směsi a potřete jím žebírka z obou stran. Osolte je, opepřete a posypte provensálským kořením. Nechte 20 minut marinovat.

2. Rozpalte gril na vysokou teplotu a žebírka rožněte podle velikosti 40 až 50 minut. Průběžně je potírejte olejem s citronovou šťávou.

3. Podávejte s omáčkami a s opečenými brambory, grilovanou zeleninou nebo pečivem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden