Medovo-skořicový ananas

Teplý grilovaný ananas s kopečkem vanilkové zmrzliny je výbornou sladkou tečkou skvělého jídla.

Suroviny na 4 porce – 1 větší ananas – 2 lžíce medu – 2 lžíce třtinového cukru – ½ lžičky skořice – vanilková zmrzlina – koňak na přelití – lístečky máty na ozdobu

Postup

1. Ananas oloupejte, opláchněte pod tekoucí vodou a jemně osušte. Dužinu nakrájejte na přibližně 1 cm silná kolečka.

Také vás může zajímat ...

2. Kolečka dejte do misky s rozpuštěným medem, který smícháte se třtinovým cukrem a skořicí, a nechte asi 1 hodinu marinovat. Občas promíchejte. Pokud chcete, můžete ananas lehce zakápnout koňakem.

3. Kolečka ananasu vyndejte z misky a grilujte přibližně 5 minut po obou stranách na dobře rozehřátém grilu.

4. Ananas servírujte teplý, s vanilkovou zmrzlinou a ozdobený čerstvou mátou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...