Vepřová panenka na zázvoru

Suroviny na 4 osoby:

1–2 vepřové panenky (cca 500 g)

Na marinádu:

40 ml sojové omáčky
1 lžíce rýžového octa
2 lžíce sezamového oleje
2–3 cm čerstvého nastrouhaného zázvoru
½ lžičky drceného chilli
1 lžíce cukru
jarní cibulka k podávání

Také vás může zajímat ...

Postup:

Smíchejte všechny přísady na marinádu – sůl už nepřidávejte, sojová omáčka je dost slaná. Celou panenku vložte do směsi marinovat nejméně na dvě hodiny nebo přes noc. Půl hodiny před grilováním vyndejte z lednic.

Rozpálený rošt grilu potřete olejem a grilujte ze všech stran přibližně 5 minut. Hotové sejměte z grilu, zabalte do alobalu a nechte 10 minut odpočívat mimo zdroj tepla. Nakrájejte na plátky a podávejte se zeleninovým salátem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...