Staročeská hovězí pečeně

Kateřina Macháčková velice ráda připravuje maso, zde je tedy recept na hovězí pečeni.

Také vás může zajímat ...

Postup: Hovězí maso opereme, osušíme. Slaninu nakrájíme na špalíčky a maso prošpikujeme. Pak ho převážeme provázkem, osolíme a opepříme. Zprudka maso opečeme na rozpáleném sádle, vyndáme ho a uchováme v teple. Do výpeku dáme nakrájenou cibuli, zeleninu a vše zlehka osmahneme.

Přidáme cukr a necháme ho zkaramelizovat. Přilijeme ocet, protlak, povidla, brusinky, orestujeme a zalijeme vývarem. Vložíme opečené maso, přidáme koření a osolíme, přiklopíme a dáme zvolna péct. Měkké maso vyndáme, základ zahustíme moukou, strouhaným perníkem a provaříme.

Pak omáčku propasírujeme, dosolíme, přidáme ještě špetku cukru a pepře. Omáčku před dokončením zjemníme máslem. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s knedlíky.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...