Suroviny:  4 tortilly  1 vykoštěné kuřecí stehno  trocha oleje  1 malá červená cibule  1 červená paprika  čerstvé nebo naložené papričky Jalapeño  sůl podle chuti  sýr čedar  1 zakysaná smetana Postup: Na pánvi osmahneme kostičky cibule, k nim přidáme nudličky z kuřecího stehna a restujeme dozlatova. Na…

Když se řekne Sangria, většině z nás se určitě vybaví slunné pláže a stinné uličky španělských měst. Tento lahodný nápoj si můžete připravit i jednoduše doma! V džbánu promícháme 3 lžíce hnědého cukru se 100 ml horké vody a šťávou z jednoho pomeranče a citrónu. Sezónní ovoce dle chuti nakrájíme na menší kousky a přidáme…

Suroviny na 4 porce: 400 g hub 100 g strouhaného sýra 4 vejce 0,1 l mléka nebo smetany 100 g másla 4 lžíce sádla sůl pepř kmín Postup: Očištěné nakrájené houby podusíme na sádle, osolíme a pokmínujeme. Vejce rozšleháme s mlékem, přimícháme strouhaný sýr. Směs dáme na pánev s rozpuštěným máslem a navršíme dušené houby….

Suroviny:  1 kg jahod  1 vanilkový lusk  1 gelfix 2:1  500 – 700 g krupicového cukru  3 kyseliny citronové Postup: Jahody odstopkujeme, pokrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Vanilkový lusk rozřízneme, vyškrábneme vnitřek nožem a přidáme k jahodám. Promícháme a necháme 15 minut stát. Gelfix smícháme se dvěma lžícemi…

Suroviny:  1 kg třešní  1 gelfix 3:1  350 g krupicového cukru  1 tabulky hořké čokolády  1 lžička kyseliny citronové  pár snítek levandule Postup: Třešně omyjeme, necháme okapat v cedníku, a pak je vypeckujeme. Dále je rozmixujeme a vložíme do širšího hrnce. Gelfix smícháme se dvěma lžícemi cukru a vmícháme…

Suroviny:  1 kg mirabelek  1 celá skořice  1 vanilkový cukr  500 g želírovacího cukru Postup: Mirabelky omyjeme, necháme okapat, zbavíme stopek, pecek a rozkrájíme na menší kousky. Ovoce rozmixujeme, zvážíme a přidáme skořici, vanilkový a želírovací cukr. Směs vaříme za stálého míchání a sbírání pěny pět minut, dokud nezačne rosolovatět. Vyndáme…

Suroviny:  300 g jablek  400 g hrušek  50 g mletých ořechů  350 g cukru  1 balíček želírovacího prostředku Postup: Nejdříve jablka i hrušky zbavíme jádřinců, oloupeme a nakrájejte na malé kousky. Poté je rozmačkáme a dáme do hrnce. Přidáme želírovací přípravek, přisypeme dvě lžíce cukru a povaříme. Přidáme zbytek cukru…

Suroviny:  1,5 kg očištěné rebarbory  1 pomeranč  500 ml vody  1,5 kg želírovacího cukru  2 lžíce pomerančového likéru Postup: Omytou rebarboru nakrájíme na malé špalíky, přisypeme kůru z půlky pomeranče. Zalijeme asi půl litrem vody a provaříme doměkka. Přidáme cukr, mícháme, až se rozpustí, a ještě pět minut povaříme za…

Suroviny:  2 kg melounové dužiny  1,5 želírovacího cukru  2 citrony Postup: Meloun oloupeme, dužinu rozkrájíme, vybereme pecky a nakrájíme asi na dvou centimetrové kostičky. Kousky melounu prosypeme ve velké míse cukrem a zalijeme šťávou ze dvou citronů. Přetáhneme fólií a necháme 4-5 hodin odležet v chladu. Proslazený meloun potom povaříme asi pět…

Suroviny:  několik kapřích filet  sůl, sladká paprika  drcený kmín  dva stroužky česneku  sójová omáčka  hladká mouka na obalení  1 vejce na obalení  strouhanka na obalení Postup: Rybí filety nakrájíme na proužky, osolíme je a vetřeme do nich prolisovaný česnek. Zakapeme sójovou omáčkou, přidáme mletý kmín a necháme…