Suroviny:  50 g strouhaného kokosu  1 cibule  30 g zázvoru  1 lžíce rostlinného oleje  300 g mrkve  2 lžičky medu  1 lžička kari koření  800 ml zeleninového vývaru  200 ml kokosového mléka  mořská sůl  černý pepř  čerstvá petrželová nať Postup: V suché pánvi…

Suroviny:  50 g strouhaného kokosu  1 cibule  30 g zázvoru  1 lžíce rostlinného oleje  300 g mrkve  2 lžičky medu  1 lžička kari koření  800 ml zeleninového vývaru  200 ml kokosového mléka  mořská sůl  černý pepř  čerstvá petrželová nať Postup: V suché pánvi…

Získejte přístup k exkluzivnímu obsahu a jedinečným bonusům.

Suroviny:  4 tortilly  1 vykoštěné kuřecí stehno  trocha oleje  1 malá červená cibule  1 červená paprika  čerstvé nebo naložené papričky Jalapeño  sůl podle chuti  sýr čedar  1 zakysaná smetana Postup: Na pánvi osmahneme kostičky cibule, k nim přidáme nudličky z…

Suroviny:  4 tortilly  1 vykoštěné kuřecí stehno  trocha oleje  1 malá červená cibule  1 červená paprika  čerstvé nebo naložené papričky Jalapeño  sůl podle chuti  sýr čedar  1 zakysaná smetana Postup: Na pánvi osmahneme kostičky cibule, k nim přidáme nudličky z…

V novém čísle knihovničky Enigmy jsme pro vás sestavili výběr nejúžasnějších a nejtajemnějších míst v Česku, ale také na Slovensku. Vezmeme vás do oblastí, kde tuhne krev v žilách, kde se dějí zázraky a kde můžete načerpat pozitivní energii. Představíme vám hrady a zámky, na…

V novém čísle knihovničky Enigmy jsme pro vás sestavili výběr nejúžasnějších a nejtajemnějších míst v Česku, ale také na Slovensku. Vezmeme vás do oblastí, kde tuhne krev v žilách, kde se dějí zázraky a kde můžete načerpat pozitivní energii. Představíme vám hrady a zámky, na…

Když se řekne Sangria, většině z nás se určitě vybaví slunné pláže a stinné uličky španělských měst. Tento lahodný nápoj si můžete připravit i jednoduše doma! V džbánu promícháme 3 lžíce hnědého cukru se 100 ml horké vody a šťávou z jednoho pomeranče a citrónu. Sezónní ovoce dle…

Když se řekne Sangria, většině z nás se určitě vybaví slunné pláže a stinné uličky španělských měst. Tento lahodný nápoj si můžete připravit i jednoduše doma! V džbánu promícháme 3 lžíce hnědého cukru se 100 ml horké vody a šťávou z jednoho pomeranče a citrónu. Sezónní ovoce dle…

Suroviny:  1 kg jahod  1 vanilkový lusk  1 gelfix 2:1  500 – 700 g krupicového cukru  3 kyseliny citronové Postup: Jahody odstopkujeme, pokrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Vanilkový lusk rozřízneme, vyškrábneme vnitřek nožem a přidáme k jahodám. Promícháme a necháme 15…

Suroviny:  1 kg jahod  1 vanilkový lusk  1 gelfix 2:1  500 – 700 g krupicového cukru  3 kyseliny citronové Postup: Jahody odstopkujeme, pokrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Vanilkový lusk rozřízneme, vyškrábneme vnitřek nožem a přidáme k jahodám. Promícháme a necháme 15…

Suroviny:  1 kg třešní  1 gelfix 3:1  350 g krupicového cukru  1 tabulky hořké čokolády  1 lžička kyseliny citronové  pár snítek levandule Postup: Třešně omyjeme, necháme okapat v cedníku, a pak je vypeckujeme. Dále je rozmixujeme a vložíme do širšího hrnce. Gelfix…

Suroviny:  1 kg třešní  1 gelfix 3:1  350 g krupicového cukru  1 tabulky hořké čokolády  1 lžička kyseliny citronové  pár snítek levandule Postup: Třešně omyjeme, necháme okapat v cedníku, a pak je vypeckujeme. Dále je rozmixujeme a vložíme do širšího hrnce. Gelfix…

Suroviny:  1 kg mirabelek  1 celá skořice  1 vanilkový cukr  500 g želírovacího cukru Postup: Mirabelky omyjeme, necháme okapat, zbavíme stopek, pecek a rozkrájíme na menší kousky. Ovoce rozmixujeme, zvážíme a přidáme skořici, vanilkový a želírovací cukr. Směs vaříme za…

Suroviny:  1 kg mirabelek  1 celá skořice  1 vanilkový cukr  500 g želírovacího cukru Postup: Mirabelky omyjeme, necháme okapat, zbavíme stopek, pecek a rozkrájíme na menší kousky. Ovoce rozmixujeme, zvážíme a přidáme skořici, vanilkový a želírovací cukr. Směs vaříme za…

Suroviny:  300 g jablek  400 g hrušek  50 g mletých ořechů  350 g cukru  1 balíček želírovacího prostředku Postup: Nejdříve jablka i hrušky zbavíme jádřinců, oloupeme a nakrájejte na malé kousky. Poté je rozmačkáme a dáme do hrnce. Přidáme želírovací přípravek, přisypeme…

Suroviny:  300 g jablek  400 g hrušek  50 g mletých ořechů  350 g cukru  1 balíček želírovacího prostředku Postup: Nejdříve jablka i hrušky zbavíme jádřinců, oloupeme a nakrájejte na malé kousky. Poté je rozmačkáme a dáme do hrnce. Přidáme želírovací přípravek, přisypeme…

Suroviny:  1,5 kg očištěné rebarbory  1 pomeranč  500 ml vody  1,5 kg želírovacího cukru  2 lžíce pomerančového likéru Postup: Omytou rebarboru nakrájíme na malé špalíky, přisypeme kůru z půlky pomeranče. Zalijeme asi půl litrem vody a provaříme doměkka. Přidáme cukr,…

Suroviny:  1,5 kg očištěné rebarbory  1 pomeranč  500 ml vody  1,5 kg želírovacího cukru  2 lžíce pomerančového likéru Postup: Omytou rebarboru nakrájíme na malé špalíky, přisypeme kůru z půlky pomeranče. Zalijeme asi půl litrem vody a provaříme doměkka. Přidáme cukr,…

Získejte přístup k exkluzivnímu obsahu a jedinečným bonusům.

Suroviny:  2 kg melounové dužiny  1,5 želírovacího cukru  2 citrony Postup: Meloun oloupeme, dužinu rozkrájíme, vybereme pecky a nakrájíme asi na dvou centimetrové kostičky. Kousky melounu prosypeme ve velké míse cukrem a zalijeme šťávou ze dvou citronů. Přetáhneme fólií a…

Suroviny:  2 kg melounové dužiny  1,5 želírovacího cukru  2 citrony Postup: Meloun oloupeme, dužinu rozkrájíme, vybereme pecky a nakrájíme asi na dvou centimetrové kostičky. Kousky melounu prosypeme ve velké míse cukrem a zalijeme šťávou ze dvou citronů. Přetáhneme fólií a…

Suroviny:  několik kapřích filet  sůl, sladká paprika  drcený kmín  dva stroužky česneku  sójová omáčka  hladká mouka na obalení  1 vejce na obalení  strouhanka na obalení Postup: Rybí filety nakrájíme na proužky, osolíme je a vetřeme do nich prolisovaný česnek. Zakapeme…

Suroviny:  několik kapřích filet  sůl, sladká paprika  drcený kmín  dva stroužky česneku  sójová omáčka  hladká mouka na obalení  1 vejce na obalení  strouhanka na obalení Postup: Rybí filety nakrájíme na proužky, osolíme je a vetřeme do nich prolisovaný česnek. Zakapeme…

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden