Carpaccio z plátků jahod

Suroviny na 4 porce:

500 g jahod

30 g hořké čokolády

1 polévková lžíce krémového balsamica

Také vás může zajímat ...

2 polévkové lžíce cukru

200 g vanilkové zmrzliny

Na drobenku:

50 g hrubé mouky

25 g jemného krupicového nebo moučkového cukru

25 g změklého másla

špetka soli

1 polévková lžíce

čerstvě drceného pepře

Postup:

V míse smícháme všechny suroviny na drobenku a vzniklou směs nasypeme na pekáček vyložený pečícím papírem. Dáme do trouby nahřáté na 150 °C a upečeme do zlatova. V malé kovové misce rozpustíme nad párou čokoládu, přimícháme krémové balsamico a necháme na teplém místě.

Jahody pokrájíme na plátky, rozložíme na talíře, přidáme kopeček zmrzliny, ozdobíme mátou, posypeme drobenkou a talíř pokapeme čokoládovým přelivem.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...