Pikantní bezmasé lečo

Lečo je skvělým letním jídlem. Připravte si ho tentokrát nikoli s uzeninou, ale s čerstvými lesními houbami.

Suroviny za 4 porce – 300 g lesních hub – 1 zelená paprika – 1 červená paprika – 5 rajčat – ½ mladé cukety – 1 cibule – 2 stroužky česneku – 1 lžička sušeného tymiánu – 1 hrst nasekané čerstvé petrželky – 2 lžíce másla – 2 lžíce slunečnicového oleje – sůl, pepř

Postup

1. Na rozehřátém slunečnicovém oleji a másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli s nasekaným česnekem.

Také vás může zajímat ...

2. Přidejte na plátky nakrájené očištěné houby, papriky nakrájené na nudličky, spařená, oloupaná a nakrájená rajčata a na menší kousky nakrájenou cuketu. Promíchejte a ochuťte tymiánem, solí a pepřem, a duste pod pokličkou na mírném plameni, dokud zelenina nezměkne. Občas promíchejte.

3. Nakonec přidejte najemno nasekanou petrželku a odstavte. Lečo podávejte s brambory nebo pečivem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...