Špekové knedlíky

shutterstock_325362260

Jednoduché a velice oblíbené. Stihnete klidně k večeři ve všední den

Budete potřebovat

10 rohlíků nebo housek

700 g vepřového uzeného bůčku

Také vás může zajímat ...

4 vajce

300 ml mléka

150 g polohrubé mouky

sůl, muškátový květ, sekaná petrželka

trocha oleje

Postup

  1. Nakrájet pečivo a maso na drobné kostičky. V hrnci na oleji opečte bůček. Přisypejte rohlíky a ještě chvíli opékejte dokřupava.
  2. Nasypte do mísy, přelejte mlékem a rozkvrdlanými vejci a nechte vsáknout. Poté dochuťte vším kořením a dobře promíchejte.
  3. Přidejte mouku, aby se směs spojila v kompaktní hmotu.
  4. Promíchejte holýma rukama, vytvarujte kouli a nechte chvíli uležet a sesednout.
  5. Poté mokrýma rukama koulejte knedlíky velikosti rajčete a házejte je do vroucí slané vody.
  6. Vařte asi 25 minut až vyplavou na povrch. Hotové propíchněte, aby vyšla pára. Podávejte s okurkou nebo moravským zelím. .
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...