Moje chvilka pohody

5 super tipů, jak být krásná a fit

Chcete se dostat a udržet v kondici? Shodit nějaké to kilo? Cítit se krásnější a spokojenější? Je to lehčí, než se zdá. Smějte se, myslete pozitivně a cvičte s radostí.

Cítíte se unavená a slabá? Vaše pleť vypadá zašedle a vlasy jsou tenké a zplihlé? Navíc se stále nemůžete zbavit kil, které jste přes zimní měsíce nabrala? Nevěšte hlavu! S naší pomocí se dostanete do formy a krásy během pár týdnů.

1 Začněte se hýbat

Bez pravidelného pohybu to nepůjde. Půlhodinová procházka denně je minimem. Věnujte se nějakému aerobnímu cvičení. Zkuste běhání, jízdu na kole, plavání nebo posilování, při kterém spálíte přebytečné kalorie.

Kromě toho, že vám cvičení pomůže od kil navíc, má pozitivní dopad i na vaši psychiku. Lidé, kteří se pohybují, ať už denně cvičí, navštěvují taneční kurzy, nebo si jen dopřávají dlouhé procházky na čerstvém vzduchu, jsou podle odborných studií daleko vyrovnanější a pozitivnější.

2 Dobře jezte

Pestrý a vyvážený jídelníček je základem všeho. Dominovat by v něm měla hlavně čerstvá zelenina a ovoce, které mají navíc tu výhodu, že si je můžete dopřát ve větším množství, aniž byste přibrala.

Samozřejmě, že dobře jíst, neznamená krmit se jen ovocem a zeleninou. Lidské tělo potřebuje také bílkoviny, zdravé tuky a další důležité látky. Pokud si chcete udržet štíhlou linii, jezte v klidu a pomalu po menších porcích vícekrát denně.

3 Pijte vodu s medem

Kdykoli bude mít pocit, že začínáte mít hlad, vypijte sklenici vlažné vody s jednou čajovou lžičkou včelího medu a několika kapkami limetkové nebo citronové šťávy. Tento nápoj podporuje odbourávání tuků a navíc vám pomůže zahnat pocit hladu.

4 Okořeňte si život

Při vaření experimentujte a používejte hodně koření, které prohřívá organismus a tím pádem podporuje trávení a zrychluje metabolismus. Sáhněte po kmínu, koriandru, fenyklu, kardamonu, zázvoru, skořici nebo směsi koření garam masala.

5 Myslete pozitivně

Je vědecky prokázáno, že psychika ovlivňuje vzhled člověka a to až z devadesáti procent. To, jak přemýšlíte i to, nač myslíte, má zásadní vliv na váš život. Když se budete pořád rozčilovat, vidět všechno černě a především trápit se maličkostmi, nezůstane to bez následků.

„Věřím, že vše začíná představou, z níž postupně vznikne obraz toho, co chcete – a je jen na vás, zda toho dosáhnete. Tak zvanou afirmační techniku si můžete vyzkoušet i při smýšlení o vašem vzhledu, pleti, vlasech.

Pokud na ně budete myslet jako na hebké a zdravé a dodržíte výše zmíněné rady, přinese to své výsledky,“ tvrdí výživový poradce Martin Škába.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden