Můj čas na kafíčko

6 triků , jak předcházet roztřepeným konečkům

Existuje řada přípravků, které slibují, že se s jejich použitím zacelí roztřepené konečky vlasů. Vězte, že když se jednou jejich konečky roztřepí, není cesty zpět. Pokud nechcete hledat pomoc u kadeřníka, vsaďte na účinnou a včasnou prevenci.

1. Pravidelný střih

Ať už se o své vlasy staráte sebelépe, občasnému střihu se v rámci prevence roztřepených konečků nevyhnete. Správnou péčí lze ale intervaly mezi návštěvami kadeřnictví prodloužit třeba až na tři měsíce.

Ale když náhodou ve svých vlasech narazíte na vlas s poškozeným konečkem, bez milosti ho ostrými nůžkami odstřihněte, ať se poškození nešíří dál až do střední délky vlasu.

2. Oleje před mytím

Časté mytí vaší hřívy může vést k jejímu oslabení. Mokré vlasy jsou mnohem křehčí než suché, a proto se také snadněji třepí a lámají. Jak proti tomu bojovat?

Před každým mytím vmasírujte do jejich konečků svůj oblíbený vlasový olej. Ten vytvoří ochrannou vrstvu, vyživí kštici a obnoví hladinu hydratace. Vyzkoušejte třeba kokosový nebo mandlový olej.

3. Bezoplachová péče

Nedovolte svým vlasům, aby se nekontrolovaně cuchaly. Snaha o jejich rozčesávání totiž dokáže vlasy pěkně potrápit. Po každém mytí na ně naneste kondicionér ve spreji, a rozčesání by mělo proběhnout bez zbytečných starostí.

Bezoplachový kondicionér navíc dodá vaší hřívě spousty živin a hydratačních látek, které k pěknému vzhledu vlasů přispějí.

4. Buďte k nim velmi šetrná

Jak už jsme se dozvěděli, mokré vlasy jsou zranitelnější než suché. Rozhodně jim tedy na kráse nepřidá, když vezmete ručník a nešetrně se jím snažíte vlasy vysušit chaotickým drhnutím na všechny možné strany.

Stačí, když pomocí ručníku jemně setřete přebytečnou vodu a raději vlasům dopřejte přirozené vysušení bez přívalu horkého vzduchu z fénu.

5. Správný hřeben

K vašim vlasům bude nejšetrnější hřeben se širokými zuby nebo dnes již legendární tangle teezer (je k mání v každé drogerii). Nezačínejte vlasy rozčesávat od kořínků po konečky  začněte přímo u zacuchaných konečků a snažte se vlasy jemně rozplést. K rozčesání vlasů vždy přistupujte až ve chvíli, kdy jsou skoro suché.

6. Chraňte je

Před slunečními paprsky vlasy chraňte přípravkem s SPF faktorem, případně je ještě chraňte velkým kloboukem nebo šátkem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden