Moje šťastná hvězda

7 důvodů, proč začít cvičit jógu

Hledáte ideální pohyb právě pro vás? Nechce se vám nikde běhat nebo shánět a kupovat drahé oblečení? Pak vyzkoušejte jógu! Nejenže si zpevníte tělo, ale také posílíte obranyschopnost těla a pozitivní myšlení. Jóga je sport pro ženy i muže v každém věku.

1. Budete mnohem flexibilnější

Postupně si protáhnete všechny svaly na těle a zvýšíte rozsah pohybu kloubů. Ze židle ani z matrace už vás záda bolet nebudou. Stejně tak vás nepřekvapí lupnutí v zádech při shybu, křeče nebo natažení svalů.

2. Odbouráte stres

Čím déle budete jógu praktikovat, tím bude spokojenější a bez známek stresu. Zkrátka budete žít mnohem aktivnějším životem než doposud.

3. Předejdete zraněním

Důraz se klade také na držení rovnováhy celého těla.S každou lekcí jógy si zlepšujete koordinaci a tím snižujete riziko zranění při běžných činnostech.

4. Rozproudíte tělo

Cvičením se vám rozjede krevní oběh, který pak mnohem účinněji přepravuje kyslík a živiny ve vašem těle. Nemějte strach, že po vás zpočátku někdo bude chtít velké výkony. Všechno pěkně postupně.

5. Dodá vám energii

Únava po cvičení se po józe rozhodně nedostaví. Tiché, pomalé a vědomé pohyby způsobují, že nespotřebováváte tolik energie jako při klasických sportech. Jóga vás naopak dobíjí.

6. Cvičíte kdykoli

Aspoň první půlrok byste měla docházet na jógové lekce k lektorům, kteří vás naučí jednotlivé pozice provádět správně. A rovněž vás naučí i správně dýchat, protože právě to je základem úspěšného praktikování jógy.

Ale jakmile si budete jistá, že vše, děláte tak, jak máte, můžete klidně cvičit doma. Na internetu najdete zdarma jógové lekce, pro začátečníky i pokročilé.

7. Budete silnější

Ramena, břicho a nohy, to jsou oblasti, které cvičením jógy posílí nejvíce. Ačkoli používáte jen váhu svého těla, tělo vám zesílí mnohem víc, než kdybyste cvičila na strojích. Co vám před rokem přišlo jako překážka, brzy zvládnete levou zadní.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden