Můj čas na kafíčko

Astrolog mi v mládí předpověděl, že se čtyřikrát rozvedu!

Zdánlivě neuvěřitelné věštby se mohou i s naším přispěním bohužel naplnit.

Nevěřila jsem, že by se to mohlo stát. Dnes už ale vím, že hvězdy nelžou.  

Když jsem byla mladá, tak ještě nebyla ezoterika obecně tak rozšířená. Nevycházely časopisy nebo knížky, protože minulý režim podobným věcem moc nepřál. Pokud někdo chtěl věštbu od skutečného astrologa, dalo se to zařídit jedině přes nějakou známost. Já jsem měla to štěstí, že moje starší sestra Ivana se znala s lidmi, kteří se o věci mezi nebem a zemí zajímali. Jednou mi nabídla, jestli nechci navštívit astrologa, aby mi udělal předpověď toho, co mě čeká. Samozřejmě jsem byla zvědavá a souhlasila jsem.

Nechtělo se mu do toho

Bylo mi tenkrát devatenáct let. Chodila jsem už rok s klukem, kterého jsem měla hodně ráda. Přála jsem si tedy, aby mi hvězdy ukázaly, že si Luďka vezmu, budeme mít děti a žít šťastný život až do smrti. To, co jsem si nakonec vyslechla, bylo ovšem neuvěřitelné. Astrolog byl starší pán, který působil dost důvěryhodně. Nejprve na základě mého horoskopu rozebral moji povahu. Divila jsem se, jak přesně dokázal definovat i věci, které jsem si sama nechtěla přiznat. Viděla jsem na astrologovi, jak se mu moc nechce odpovědět na otázky o mojí budoucnosti. Pak mi řekl, že budu mít hodně bouřlivý osobní život a že se celkem čtyřikrát rozvedu. Ujišťovala jsem se několikrát, jestli to opravdu vyčetl z budoucího postavení planet, ale astrolog se tvářil natolik lítostivě a přesvědčivě, že jsem tomu v tu chvíli uvěřila. Až později se mi to rozleželo v hlavě a sama sobě jsem si řekla, že je to nesmysl, který se nikdy nemůže vyplnit.

První rozvod

Luďka jsem si skutečně půl roku nato vzala. Měli jsme spolu syna, já jsem byla šťastná a na to, co mi určily hvězdy, jsem vůbec nemyslela. Říkala jsem si, že je to koneckonců všechno stejně v mých rukách. A také bylo. Po sedmi letech manželství přišla krize, bohužel zaviněná mnou. Naprosto bezhlavě jsem se zamilovala do jiného muže. Vůbec jsem to nezvládla. Láska k Jirkovi zvítězila nad vším. Luděk se snažil mít se mnou trpělivost a dát našemu manželství ještě šanci. Nešlo to. Podala jsem žádost o rozvod a svého hodného muže jsem opustila. Zdálo se mi, že celý svět stojí proti mně, ale já si svoji novou lásku uhájila. Svatbu s Jirkou jsem měla dva měsíce po rozvodu. Syna svěřil soud do mé péče. Na astrologickou předpověď jsem tehdy v tom kolotoči změn, starostí a emocí ani nepomyslela. Ostatně jednou se rozvést, to bylo přece celkem normální, měla s tím zkušenost už polovina mých kamarádek.

Opravdu to tak dopadlo!

Věštba, kterou mi řekl astrolog, se začala postupně naplňovat už za další dva roky. Osud mi vrátil to, co jsem já provedla Luďkovi. Jirka mě opustil kvůli jiné ženě. Ocitla jsem se ve stejné situaci jako můj první manžel. Snažila jsem se zachránit manželství všemi způsoby, nakonec jsme ale stejně skončili u rozvodového soudu. Nějaký čas jsem potom zůstala sama. V zaměstnání jsem se sblížila s jedním mužem, starším o 15 let. Ota byl vdovec a zdálo se, že je to hodný a věrný partner. Do třetí svatby jsem se nijak nehrnula, ale nakonec mě Ota přesvědčil. Tehdy už jsem si vzpomněla na to, že mě vlastně mají podle hvězd čekat ještě dva rozvody. A umínila jsem si, že nedovolím, aby se to stalo. Časem jsem ale bohužel zjistila, že Ota je sice hodný, ale ze všeho nejvíc má rád alkohol. Snášela jsem to řadu let, pak jsem to vzdala. Třetí rozvod mě zastihl už po čtyřicítce. Nedlouho nato jsem znovu potkala Luďka, svého prvního muže. Vše jsme si vyříkali a věřte nebo nevěřte, znovu jsme se vzali. Jenže se ukázalo, že čas nás změnil. Už to nebylo ono. Stačil nám rok, abychom to pochopili. Jsem tedy dnes opravdu čtyřikrát rozvedená, a když někdy vidím, jak se někdo vysmívá různým věštbám nebo horoskopům, pomyslím si vždy, že nejspíš dostane od života stejně tvrdou lekci jako já.

Věra L., (53), Olomouc

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden