Moje sladké tajemství

Ať je zima, nebo léto, potní kanálky se nezastaví

Prokletí moderní doby: stresové pocení vylije do vašeho podpaží rybník!

Některé novinky bychom si rádi odpustili. Naše prababičky se zapotily při vyváření prádla nebo na poli, ale ulevilo se jim. Stresové pocení ale pocit pohody nepřináší.

Naštěstí nám zkušenosti z okolí a věda přinášejí inspiraci, jak se kosmetické krizi vyhnout. Stačí se zamyslet nad denními povinnostmi a zkusit do nich vychytávky zapracovat. Někdy se první pokus nepodaří, ale neházejte hned flintu do žita.

Voňavky a péče v jednom.

Noční prevence

Některé rady působí velmi překvapivě. Třeba že máte používat antiperspirant na noc, aby bylo podpaží připraveno na následující pracovní den. Jak to funguje?

Péče krotící přímo vznik potu, tedy množství vyloučené tekutiny, mívá dlouhodobý, minimálně 24hodinový účinek. Jedná se o chemickou reakci, která stahuje ústí potních kanálků, nebo je přímo utěsní.

Ranní jistota

Štít vytvořený na noc je voděodolný, takže přežije i ranní sprchu. Přitom ale ušetří citlivé podpaží dráždivého dotyku, který často doprovází nanášení antiperspirantu na pokožku, která je po mytí zbavena přirozeného ochranného filmu.

Pokožka zůstane po ranní hygieně v rovnováze a v průběhu dne lépe snese intenzivní útok stresu, který jí zavelí zchladit se přílivem potu.

Vychytaná pachová stopka

Zatímco ochlazující pot je celkem příjemná, osvěžující záležitost, pot ze stresu je hustší a velmi rychle se z původní varianty bez vůně změní v ostře páchnoucí stopu. Pokud vysledujete, že vás tolik netrápí mokré skvrny, provázející stresové situace, ale spíš nelibost pachu, který následuje, naučte se používat deodorant.

Funguje jinak než antiperspirant. Pach pouze překrývá díky mixu vonných složek a posile alkoholové složky. Je spolehlivý, ale má slabší výdrž. Smiřte se s tím, že pro pocit pohody si každé čtyři hodiny budete muset postřik v podpaží obnovit.

Na míru

Nikdy si před kritickým dnem nekupujte na krocení problému novinku. Když vám složení nesedne, protože pokožku bude některá z neznámých složek dráždit, projeví se to třeba svěděním.

Přidáte si k psychickému stresu ještě fyzické nepohodlí. Také mějte doma jedno balení do zásoby. Vystresovat se hned ráno, když zjistíte, že sprej došel, o to nestojíte.

Pojistka

Snažte se odblokovat také přidružené stresy. Například když půjdete na pracovní pohovor ve sváteční hedvábné blůze, mohl by na ní silný antiperspirant nebo deodorant s alkoholovou složkou udělat skvrny.

Když se budete bát o úspěch, a ještě o luxusní kousek ze šatníku, potní žlázy pojedou naplno. V těchto situacích se hodí specialisté se složením, které nezpůsobuje na oblečení skvrny.

Chytré triky navíc

Efektivitu deodorantů a antiperspirantů jistí, když je použijete na čistou a suchou pokožku. Tekuté a krémové péče nanášejte ve dvou vrstvách po mírném zaschnutí. Sprej nanášejte do kříže, aby se pokryla celá plocha podpaží.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden