Moje sladké tajemství

Co vaší kráse nejvíc škodí?

Říkáte si, že se o pleť staráte, a pořád není úplně hladká? Může za to několik faktorů, které si možná ani neuvědomujete! Pijete moc kávy či chodíte po zakouřených restauracích? Pak jste našla odpověď!

To, že vaší pokožce dopřáváte odpočinek, ještě neznamená, že bude vypadat vždy skvěle. Je tu totiž spousta dalších prohřešků, které na ni působí. Záleží, co přes den jíte, jakou kosmetiku používáte i jestli se řídíte těmi správnými radami péče o pleť.

Dáme vám pár rad, čemu se zaručeně vyhnout. Dvojité cappuccino je minulostí! Cappuccino či latté je přímo smrtelnou kombinací pro vaši pokožku. Káva je sama o sobě totiž močopudná, a tudíž dehydratuje celý organismus .

Pleť pak má sama o sobě jen velmi málo hydratace. Pokud trváte na nějakém životabudiči, vyzkoušejte místo pěti káv během dne třeba zelený čaj nebo jeho zdravější variantu v podobě lahodného čaje matcha tea.

Nepoužívejte prošlou kosmetiku Šetříte si doma na poličce kvalitní krém už roky a říkáte si, že je škoda ho používat každý den? Může se vám lehko stát, že ho budete tak dlouho přehlížet, až mu vyprší doba spotřeby a stane se pro vaši pleť spíš velmi nebezpečným než prospěšným.

Takovou kosmetiku je potřeba bez lítosti vyhodit do koše a v žádném případě se ji nesnažit ještě rychle spotřebovat..

Už žádné zakouřené prostředí To, že jste sama už před časem dala vale cigaretám, ještě neznamená, že máte vyhráno. Pokud si stále ráda odpoledne po celodenní práci nebo večer posedíte s přáteli, kteří nepřestali holdovat cigaretám, nic moc se pro vaši pleť nemění.

I takové prostředí plné nepříjemného kouře může totiž vaší pleti velmi uškodit. Radši se seberte a běžte do vyhlášené restaurace nebo příjemné kavárny, kde je už nějaký čas kouření zakázané. Zapomeňte na obrušování tváří! Jste zvyklá si čas od času obrušovat tváře v domnění, že se tím pokožka lépe prokrví, a navíc se zbavíte nadbytečné odlupující se kůže? Omyl! Takové zacházení je krajně nevhodné.

Jemný peeling je samozřejmě v pořádku, protože dovoluje kůži otevřít póry a lépe dýchat, ale nic se nemá přehánět. Přílišné drhnutí způsobí zarudnutí pokožky, a dokonce předčasné stárnutí kůže. Proto se do něho nepouštějte častěji než jednou či dvakrát týdně.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden