Můj kousek štěstí

Den jako pro královnu

Koupel zahřeje na těle i na duši, blahodárné účinky můžete povzbudit bylinkami či vonnými olejíčky

Vánoční shon máme za sebou, a to je ideální čas věnovat se aspoň jeden den sama sobě. Dopřejte si domácí procedury pro krásu i uvolnění mysli.

Nastal čas dopřát si zasloužený odpočinek. Předem si připravte vše potřebné a vyhraďte si vybraný den jen pro sebe – partnerovi či rodině to oznamte předem a v den D je pošlete třeba na delší výlet nebo na návštěvu k příbuzným. A den pro krásu může začít.

Voňavá koupel

Ráno vypijte sklenku vody, třeba s citronovou šťávou, a zamiřte do koupelny. Začněte ranní uvolňující koupelí nebo klidně i jen sprchou. Použijte voňavou koupelovou sůl, esenciální olejíček nebo bylinky, které vaši pokožku zvláční, hydratují, vyživí a provoní.

Pro ranní lázeň jsou vhodné například rozmarýn, ty­mián či máta, které povzbuzují tělo i ducha a prokrví a zregenerují svaly. Nebo květ měsíčku či plátky růží, ty hojí pokožku a harmonizují psychiku.

Od hlavy až k patě

Pokud si ve vaně poležíte, klidně si k tomu zapalte vonnou svíčku, pusťte si relaxační hudbu nebo si vezměte nějakou hezkou knížku či časopis, nebo jen tak relaxujte. V lázni setrvejte 15–20 minut. Před koncem odstraňte pemzou ztvrdlou kůži na chodidlech, umyjte si vlasy a zabalte je do ručníku.

Pokožku natřete tělovým mlékem nebo olejem, chodidla vyživujícím krémem a oblečte si měkký župan. Pak na vlasy naneste regenerační masku. Vetřete ji do konečků a do délek, nechte ji působit podle doporučené doby na obalu a poté smyjte.

Medová maska

Masku si můžete samozřejmě připravit i vlastní. Třeba medovou: smíchejte lžíci medu, lžíci olivového oleje a žloutek, naneste na konečky a asi do poloviny délek a nechte 20 minut působit.

Poté důkladně opláchněte vlažnou vodou, vlasy znovu umyjte šamponem, naneste kondicionér, dobře opláchněte a zabalte do ručníku. Během působení masky se můžete začít věnovat obličeji.

Dopřejte pleti péči

Pleť má po koupeli či sprše otevřené póry a je krásně připravená přijmout péči. Použijte čisticí pleťové mléko, dočistěte tonikem a pak do obličeje jemně vmasírujte hydratační sérum. Dejte mu pár minut, ať se vstřebá. S make-upem a pudrem se doma už namáhat nemusíte, ale pokud je chcete pro lepší pocit, klidně je použijte.

Mezitím vlasy vstřebaly svou dávku výživy a hydratace z masky (nebo pod ručníkem trochu proschly), tak masku důkladně spláchněte a vlasy osušte ručníkem. Nakonec použijte tužidlo a vyfoukejte a upravte si vlasy jako obvykle.

Nehtové studio

Pokud jste to neudělala už před lázní, odlakujte si nehty a věnujte se jim. Zastřihněte nehty na nohu, pokud je to potřeba a přejděte na manikúru – zapilujte tvar nehtů pilníkem, zatlačte nehtovou kůžičku. Před lakováním nezapomeňte nehty odmastit, třeba jablečným octem.

Lak na nich pak mnohem déle vydrží. Jako první naneste vrstvu podkladového laku, který povrch nehtů vyrovná a zabrání pronikání barevných pigmentů dovnitř nehtů a jejich nepěknému zabarvování.

Nechte zaschnout a poté naneste první a druhou vrstvu vybraného laku, samozřejmě mezi nimi nechte pauzu na zaschnutí. Až zaschne i druhá vrstva, přelakujte ještě bezbarvým lakem, který nehty chrání a prodlouží trvanlivost laku.

Čas jen pro vás

Pak už se věnujte jen sobě. Dejte si šálek čaje nebo dobrou kávu, čtěte si, poslouchejte hudbu, pusťte si televizi nebo zavolejte kamarádce. Na konci dne se budete cítit jako znovuzrozená.

Víte, že...

•… skvělé účinky na tělo i mysl má i ovesná koupel?
•… účes déle vydrží, když na závěr fénování přepnete na studený vzduch?

Dobré rady:

• Tělový olej naneste na ještě vlhkou pokožku, aby se mohl vstřebat.
• Pleťové sérum si vybírejte podle typu své pleti.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden