Moje šťastná hvězda

Domácí masáž

Cítíte se unaveně nebo vás něco bolí? Dopřejte si masáž chodidel, zad nebo krku díky voňavým olejům, které krásně uvolňují tělo i mysl. Vyberte si ten správný olej.

Základem každé dobré masáže je tea tree olej. Olej z australského čajovníku má blahodárné účinky, mezi něž patří zejména to, že dokáže dezinfikovat a hojit drobné ranky, odřeniny nebo popáleniny.

Rovněž zmírňuje bolest. Pokud si s olejem budete masírovat pokožku hlavy, nebudou se vám tvořit lupy. Dokáže uvolnit napjaté a namožené svaly. Pokud vás trápí kožní problémy a problematická pleť, i na to je tea tree olej jako dělaný.

KTERÝ SI VYBRAT?

Bergamotová silice má silné povzbuzující a osvěžující účinky. Citronelová silice se hodí pro chvíle, kdy vás bolí hlava. Eukalyptová silice má osvěžující účinky. Špatně se vám spí?

Nechte si před spánkem udělat masáž hřebíčkovým olejem. Zlepšuje a zkvalitňuje spánek a taktéž zklidňuje pokožku. Rozmarýnová silice zase povzbuzuje krevní oběh a paměť. Pozitivní účinky má i v boji proti ochablosti, únavě, apatii nebo při snižování krevního tlaku.

JAK OLEJ POUŽÍT?

Před masáží si několik kapek tea tree oleje zřeďte s kvalitním rostlinným olejem. Místo oleje můžete použít i obyčejný masážní olej nebo emulzi.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden