Moje šťastná hvězda

Exotické bylinky pro vaši imunitu

V současné době zažívá léčba bylinkami doslova renesanci. Stejně jako jitrocel, mateřídouška, kontryhel, anebo meduňka pomáhají našemu organismu také byliny, které na našich českých loukách a zahradách nenajdete. Zato je dnes už zcela běžně koupíte v lékárně nebo na internetu.

Maca horská je plná zdraví

Velmi odolná vysokohorská rostlina, jejíž kořen je doslova nabitý látkami prospěšnými lidskému tělu. Tak bychom vám mohli představit macu peruánskou, která roste v peruánských Andách ve výškách nad 3500 metrů.

Výčet jejích prospěšných účinků na lidský organismus je tak dlouhý, že téměř nebere konce. V kořenu macy jsou koncentrované všechny její léčivé látky. Vitamíny a minerály jsou samozřejmostí. Kromě toho obsahuje i velké množství aminokyselin a mastných kyselin.

Navrací organismu sílu a vitalitu

Macu můžete konzumovat ve formě prášku, kapslí či tablet, které si dnes již zcela běžně koupíte v lékárně. Její pravidelné užívání je prospěšné při léčbě chorob spojených s oslabením organismu.

Je bohatá na látky podporující růst svalové hmoty a vytrvalost, zrychluje regeneraci svalů a podporuje mentální zdraví. Pomáhá při chronické únavě a pomáhá navrátit organismu sílu a vitalitu. Stala se tak vhodným doplňkem výživy nemocných, kteří trpí vedlejšími účinky chemoterapie.

Kustovnice čínská

Kustovnice čínská je trvalou keřovitou bylinou vysokou až 3 metry, která roste především na horských svazcích v Číně a Japonsku. Plody kustovnice čínské neboli goji v sobě skrývají velké množství látek, které pozitivně ovlivňují chod celého těla.

Navíc je běžně koupíte v každém supermarketu, takže můžete vyzkoušet jejich léčivé účinky. Ty jsou především protizánětlivé, antioxidační, protiplísňové a antibakteriální. Bobule goji pročišťují ledviny a podporují správnou funkci jater a zažívání. Také zvlhčují plíce, čímž pomáhají předcházet astmatu a různým druhům alergiím.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden