Můj kousek štěstí

Hořkosladké pokušení

Kdo říká, že mlsat nejde zdravě?

Máte chutě na sladké, ale obáváte se o svou linii? Existuje řešení, které nejen chutná, ale navíc přináší spoustu zdravotních benefitů.

Když vás honí mlsná, sáhněte po kvalitní hořké čokoládě. Pro ženy je to učiněný zázrak!

Krotitelka ženských hormonů

Hořká čokoláda s nejméně 70 % kakaových bobů je velmi zdravá. Je v ní pouze kakaová sušina, kakaové máslo a jen minimum cukru, je plná vitaminů a minerálů prospěšných pro celkové zdraví, kvalitu kůže i vlasů a skvělé účinky má i na ženské hormony.

Jak to funguje?

Díky velkému množství hořčíku (magnesia), železa a mědi obsažených v kakau, pomáhá hořká čokoláda například i při bolestivé a silnější menstruaci a také v menopauze. Dále obsahuje serotonin a dopamin.

Ty mají vliv na naši náladu, kterou zlepšují. Antioxidanty obsažené v kvalitní hořké čokoládě pomáhají snižovat záněty v těle a mají také pozitivní účinky na střevní i vaginální mikrobiom. Nezdravé střevo bývá hlavní příčinou hormonální nerovnováhy.

Z hořké čokolády si hravě vytvoříte originální pochoutku.

Pro zdraví i krásu

Hořká čokoláda přispívá k produkci kolagenu, který naše tělo zhruba po 30. roku věku začíná ztrácet. Je důležitý nejen pro klouby, chrupavky a svaly, ale i pro kvalitu pokožky, vlasů a nehtů.

Ani s touhle zdravou pochoutkou to ale nepřehánějte. I přes skvělé účinky má hořká čokoláda ve velkém množství hodně kalorií a cukru, který pro naše zdraví není žádoucí.

Naše tipy

Připravte si zdravou svačinku. Nakrájejte kvalitní hořkou čokoládu na kousky a přimíchejte k ní oříšky, semínka, rozinky či brusinky.

Nebo smíchejte řecký jogurt s trochou medu, lesními plody a kousky hořké čokolády, směs rozetřete na plech s pečícím papírem a vložte do mrazáku. Až po pár hodinách ztuhne, nalámejte si ji do misky.

Dobré rady

• Doporučená dávka je 30–60 gramů hořké čokolády denně.
• Antioxidanty v kakau pomáhají zpomalovat stárnutí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden