Můj kousek štěstí

Houbový kuba

V dřívějších časech se na stole objevoval především v adventním období, často býval – a někde dosud je – i součástí štědrovečerní večeře.

Potřebujete:

✿ 200 g ječných krup
✿ 200 ml zeleninového vývaru
✿ 100 g sušených hub
✿ 1 větší cibuli
✿ 3 stroužky česneku
✿ 2 lžíce másla
✿ kmín
✿ majoránku
✿ sůl

1. Kroupy propláchněte a uvařte v osolené vodě doměkka. Sušené houby namočte do vody a po pár minutách je nakrájejte na menší kousky. Cibuli nakrájejte na kostičky.

2. Na pánvi osmahněte na másle cibuli lehce dozlatova. Přidejte kmín a houby a restujte ještě asi 5 minut. Poté zalijte vývarem a vařte asi 15–20 minut. Pak přidejte uvařené kroupy, prolisovaný česnek a majoránku.

3. Pekáček vymažte máslem a přendejte do něj kroupovou směs. Pečte při 190 °C asi 20 minut, až bude mít na povrchu krustu a vnitřek lehce krémový. Před podáváním můžete posypat bylinkami. Chutná teplý i studený.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden