Moje šťastná hvězda

Klobásy jako snídaně šampionů

Nic nenastartuje den lépe než opečené klobásy se spoustou koření a paprikami.


Ingredience:


2 klobásy


1 velká žlutá paprika


1 velká červená paprika


3 stroužky česneku


1 velká žlutá cibule


rostlinný olej na smažení


lžička sušeného nebo 3 snítky čerstvého tymiánu


lžička provensálských bylinek


petrželka na ozdobu


sůl, čerstvě namletý pepř


Postup:


Klobásy si nakrájejte na kolečka nebo půlkolečka. Na pánvi si rozpalte rostlinný olej, nejlépe olivový.  Dejte si na něj opéct na měsíčky nakrájenou cibuli a nechte ji opéct hezky dozlatova. Nepřehánějte to ale, ať ji zbytečně nespálíte. Přidejte oloupaný a na plátky nakrájený česnek.


Opět pozor, abyste ho nepřipálili, byl by pak hořký. Nechte na pánvi rozvonět tymián a provensálské bylinky. Zhruba po dvou až třech minutách nasypejte do pánve nakrájené klobásky a chvíli počkejte, dokud nebudou opravdu dokonale opečené.


To trva zhruba 6 až 8 minut. Mezitím si nakrájejte papriky na větší kusy. Obsah pánve dochuťte mořskou solí a pepřem. Případně můžete přidat ještě trochu oleje. 


Nyní je konečně čas opéct i papriky, těm postačí maximálně 4 minuty, aby zůstaly pořád krásně křupavé. Nakonec dozdobte pánev najemno nasekanou petrželkou, ideální je samozřejmě čerstvá, Podávejte s čerstvým nebo opečeným chlebem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden