Můj kousek štěstí

Hrajeme si na schovávanou

S odrosty si můžete poradit i sama, stačí jen vybrat si ten správný přípravek.

Barvení vlasů dovoluje zvýraznit a vylepšit přirozený odstín, experimentovat a třeba i zcela změnit barvu. Jenomže čas utíká a původní barva je tu brzy zase...

Čerstvě obarvené vlasy jsou krásné, ale časem se nevyhnete jednomu problému – více či méně viditelným odrostům. Co s nimi než přijde čas na další barvení?

Dočasný zmizík

Na schování odrostů je na trhu k dispozici řada přípravků, jimiž můžete jinak barevnou část vlasů zakrýt. Jejich efekt vydrží jen do příštího umytí, i to ale pro lepší vzhled i pocit může postačit. Tyto produkty se vyrábějí ve formě, sprejů, pudrů nebo vlasových řasenek.

Je jen třeba si vybrat ten, který vám bude vyhovovat barvou i konzistencí. Spreje jednoduše nastříkáte ze vzdálenosti cca 10–15 cm od hlavy. Zakryjte si předtím čelo nebo místa, která chcete před barvou chránit.

Sprej okamžitě skryje odrosty i šediny a přitom zbytečně nezatíží vlasy.

Sprej během několika vteřin dobře přilne k vlasům a vydrží až do dalšího mytí šamponem. Pudry mají vysoce pigmentované složení a nanášejí se houbičkou jako klasický pudr. Nanesete ho tak přesně tam, kam potřebujete.

Můžete ho kdykoli doplnit a smyjete ho jednoduše šamponem. Zatímco sprej a pudr pokryjí větší plochu a využijete je v případě odrostů odlišné barvy, řasenky se hodí spíš k zamaskování ojedinělých šedých vlasů, tedy v případě, že jich nemáte moc.

Barvicí šampony a masky

Pro oživení a lehké sjednocení barvy vlasů můžete vyzkoušet i speciální šampony, pěny či masky. Počítejte ale s tím, že velké barevné rozdíly také nezvládnou a na šediny moc vliv nemají. Barevná maska rozzáří blednoucí barvu nebo vlasům dodá nový barevný nádech, který vydrží až šest umytí.

Barvicí masky na vlasy mají často také pečující efekt.

Aplikace je snadná, stačí nanést pomocí ochranných rukavic na ručníkem vysušené vlasy, nechat působit 5 minut a pak důkladně opláchnout. Podobně fungují i barvicí šampony, které vmasírujete do vlasů, dokud nevznikne bohatá pěna. Necháte ji působit 20–25 minut v závislosti na požadované barvě a intenzitě odstínu a získáte barvu plnou lesku.

Učesaná neučesaná

Odrostlé vlasy nebudou tolik viditelné, pokud si necháte udělat melír. Dobře to funguje především u světlejších vlasů a výsledný efekt vydrží déle.

A pokud máte odrosty zatím jen malé a vlasy kratší, vytvořte si na nich pomocí gelu místo hladkých pěšinek rozpustilý rozcuch, ve kterém se krásně schovají.

Víte, že...

•… jemné a přirozeně vystínované proužky vydrží i několik týdnů bez nutnosti doplnění?
•… letošním trendem v barvě vlasů je odstín takzvané zimní zlaté?

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden