Můj kousek štěstí

Jak jsem dala synovi špatnou radu do života

Vždycky jsem si říkala, že by muž měl být u porodu. V tom duchu jsem vedla svého syna. Nebyla to ale dobrá rada.

Syn Luděk si vzal svou velkou lásku Ivetu. Byli šťastný a krásný pár. Rozuměli si ve všech směrech, měli spoustu společných zájmů a také jejich milostný život byl vždycky skvělý. Byl to prý nejlepší sex, který oba kdy zažili. I to jsem se jako osvícená matka dozvěděla nejen od syna, ale také od snachy.

Vnuka počali plánovaně po pěti letech manželství. A moc se těšili. Syn od počátku mluvil samozřejmě o tom, že chce být u porodu. Tak, jak jsem ho vedla. Snacha z toho nebyla nadšená. I když je to dnes běžné, byla by bývala radši, kdyby tam nebyl. Její máma jí taky radila, ať mu to rozmluví.

Já v tom syna ale naopak podporovala. Luděk navíc všechno řešil v práci a tam mu kolegové řekli, že u porodu byli a že to nic není, ale ten pocit, když viděli, jak se dítě narodí, je prý naprosto skvělý. Tak snacha nakonec souhlasila.

Moc se těšili

Těhotenství proběhlo v pohodě, snacha do práce chodila až do doby, než už musela nastoupit na mateřskou. Syn se o ni vzorně staral, I porod přišel v termínu. V porodnici to probíhalo taky v klidu, v den, kdy se vnuk rodil, bylo málo porodů, takže klid a pohoda.

Syn byl pochopitelně pořád se ženou, zvládli to skvěle, až přišel ten velký okamžik. Porod proběhl bez komplikací. Syn byl prý sice trochu zakřiknutý, ale tekly mu slzy štěstím a úlevou, že je to za nimi. I potom bylo všechno dokonalé. Když se ale snacha po šestinedělí k synovi přitulila, Luděk se vymluvil, že je unavený.

Tak to bylo celý měsíc. Když na něj snacha uhodila, co se děje, jestli má milenku, vždyť spolu dřív spali denně, syn jí řekl, že prostě nemůže, že ho snacha už nevzrušuje, že pořád vidí ten porod a představa, že by se s ní miloval, se mu protiví. Snacha to s pláčem řekla své matce a ta si pak podala mě.

Byla jsem z přiznání mého syna naprosto konsternovaná. Luděk ale řekl, že to je určitě dočasné, že to musí přejít. Jenže nepřešlo. Ani za rok ani za dva. Snacha si našla milence a syn milenku. Jsou spolu jen kvůli vnukovi. Tak jsem pochopila, bohužel pozdě, že ne každý muž by měl být u porodu.

Lenka (61), Praha

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden