Moje chvilka pohody

Jak se správě starat o neposlušné vlasy?

Jste majitelkou vln a „prstýnků“? Pak jistě víte, že péče o takové vlasy není žádný med. Poradíme vám, co dělat a jakých chyb se vyvarovat, abyste své nepoddajné kudrny zkrotila jednou provždy.

1 Hydratace je základ

Vlnité vlasy jsou oproti rovným více vysušené a hrubé na dotek. To znamená, že potřebují pravidelnou dávku hydratace. Jak na to? Vlasy myjte zásadně šamponem pro vlnité a kudrnaté vlasy nebo hydratačním šamponem s bambuckým máslem či jojobovým olejem. Sáhnout můžete i po šamponu pro suché, namáhavé a poškozené vlasy. Co se samotného mytí týče, šamponujte pouze u hlavy. Délky nechte volně splývat – vlasy se tolik nezacuchají ani nepolámou. Při každém mytí nezapomeňte nanést balzám nebo kondicionér, které usnadní rozčesávání a uhladí povrch vlasů.

2 Do délek krémy a olejíčky

S hydratací pokračujte i po mytí. Výživná séra, krémy a olejíčky, které se již neoplachují, jemně promačkejte do délek vlasů. Ideální je mít při tom hlavu v předklonu, protože tak přípravek snadněji rovnoměrně vetřete i do spodních vlasů. Použít můžete buďto jen regenerační a hydratační přípravky nebo i s mírným stupněm tužení.

3 Češte prsty

Česání vlnitých vlasů bývá někdy za trest. Jak na to, abyste si při česání nevyrvala půlku „hlavy“? Pokud jsou vlasy ještě mokré nebo vlhké, pročesávejte je zásadně prsty nebo hřebenem z přírodního materiálu se řídkými zuby, který neporuší vlasové vlákno.

4 Přirozené sušení nebo difuzér

Týká se to všech typů vlasů, pro vlnité a kudrnaté to však platí dvojnásob. Horký vzduch je totiž úhlavní nepřítel loken a prstýnků. Proto, pokud můžete, nechte vlasy volně proschnout. Honí vás čas? V tom případě si pomozte fénem nebo ještě lépe difuzérem. Naberte jím část vlasů, přiložte až k hlavě a prosušte. Používáte fén? Pak část vlasů naberte rukou, přiložte až k hlavě a následně vyfoukejte. A nezapomeňte, že teplota vzduchu musí být nanejvýš vlažná.

5 Střih dokáže divy

Správný střih je u vlnitých vlasů alfou a omegou, proto je nejlepší, svěřit se do rukou kadeřníka. Ten zhodnotí celkovou kvalitu a hustotu vašich vlasů a vyčaruje vám takový střih, který bude nejen skvěle vypadat, ale půjde i snadněji upravit do správného tvaru.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden