Moje šťastná hvězda

Jak vyléčit chřipku?

Teploty se střídají jako na běžícím páse. Je sychravo a nevlídno. To znamená jediné. Bacily na nás útočí ze všech stran. Jak se jim bránit? Především česnekem a bylinkami. Co ale dělat, když už vás přece jen nějaký ten neduh trápí?

Běžné nosní kapky na rýmu, jak je známo, obvykle nezabírají. S nachlazením se dá bojovat i jinak. Do lékárny nechoďte a vsaďte na přírodu.

Než to vypukne

Jakmile pocítíte náznak bolesti zad nebo kloubů a začíná vás škrábat v krku, kupte si česnek a každý den snězte dva stroužky, nejlépe samozřejmě čerstvé.

Česnek lze nahradit i cibulí. Rozmačkejte cibuli na kaši, přelijte ji horkou vodou a doslaďte medem nebo jiným sladidlem. Stačí menší hrnek každý den a žádná chřipka vás neskolí.

Bolest v krku

V tomto případě pomůže jedině zázvor. Ke dvěma lžičkám strouhaného zázvoru a špetce skořice přidejte tři hřebíčky. Přelijte dvěma šálky vody a dochuťte medem.

Ucpané dutiny

Pokud potřebujete uvolnit dutiny, svařte 200 ml bílého vína s hřebíčkem, skořicí, medem a citronem. Vypijte a léčbu ještě podpořte horkou koupelí s dvěma kapkami meduňkového oleje.

Zastydlá rýma

Rozmačkejte uvařený brambor a zabalte ho do ubrousku. Přiložte si ho na čelo, převažte šátkem a nechte působit, dokud nevychladne. Opakujte dvakrát až třikrát denně.

Na hlasivky

Vyzkoušejte ohřátou vincentku s mlékem v poměru 1 : 1. Pokud chcete mít jistotu, že vám lektvar skutečně pomůže, povařte v nápoji také cibuli. Popíjejte jeden až dva hrnky každý den.

Zánět průdušek

Nepříjemné onemocnění, při kterém kašlete a kašlete, pálí vás na hrudi a nemůžete se pořádně nadechnout, vyléčíte přírodním sirupem. Cibuli nakrájejte na kostičky, přidejte lžíci medu a nechte do druhého dne uležet v lednici. Slaďte si touto směsí čaj.

Zvýšená teplota

Pokud na horečku nezabírá studený zábal, vyzkoušejte čaj. Smíchejte stejný díl květu lípy a květu bezu. Jednu lžičku směsi přelijte půl litrem vroucí vody.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden