Moje sladké tajemství

Jděte hezky do hloubky! Očista pěkně dočista...

Myslíte si, že vám k důkladnému očištění pleti stačí jen obyčejné mýdlo a voda? Mýlíte se! Krok za krokem vám ukážeme, jak pleť správně hloubkově čistit a přitom neutratit majlant.

Nezáleží na tom, kolik přípravků si na obličej denně nanášíte, pleť potřebuje stejnou péči tak či tak. Některé make-upy sice ucpávají póry, bez nich je ale pokožka ještě náchylnější ke všem nečistotám a škodlivinám, které číhají na každém kroku. Jak docílit bezchybné pleti?

Čistící gel si vyrobíte z domácích zdrojů.

Bez důkladného odlíčení to nejde

Obyčejná voda a mýdlo sice svůj úkol splní, místo vyživené pleti ale bude vaše kůže suchá a bude rychleji stárnout. Nejvhodnější je proto odličovat se olejem, tedy v případě, pokud máte sušší pleť. Jestliže je pleť smíšená nebo mastnější, pomůže vám gel.

Extra panenský olivový olej má doma snad každý. Jen málokoho by však napadlo se jím odličovat. Stačí nakapat pár kapek na vatový tamponek, a máte nepřekonatelný odličovač.

Můžete ho také přelít do lahvičky a dolít vodou. Gel si zase vyrobíte z 50 ml gelu z Aloe vera, 50 ml kvalitního medu a 1 lžíce jojobového oleje.

Nezapomínejte na dočištění

Ještě než si dáte na obličej silnou vrstvu nočního krému, je důležité pleť dočistit. Na to slouží různé pleťové vody a tonika. Pleť krásně hydratují, a navíc i vypnou. Vyzkoušejte třeba tu z okvětních lístků růží.

Budete jich potřebovat jen pár, zalijte je destilovanou vodou a pomalu vařte. Než voda začne vřít, stáhněte odvar z ohně, nechte vychladnout, a pleťová voda je hotová.

Triky mladistvých Korejek

Také vždy Korejkám závidíte mladistvou pleť? Možná se budete divit, ale geny v tom hlavní úlohu nemají. O svou pleť se totiž starají tak důmyslně, že si na ně vrásky zkrátka nepřijdou.

Na dokonale odlíčenou pleť nanesou ještě pleťovou esenci, jež zklidní pokožku po odličování, a pak následuje vyživující sérum, bez kterého nedají ani ránu, a ve finále přichází na řadu noční krém.

Peeling a maska

Peeling by se měl provádět 2x týdně, výživnou masku byste si měla dávat 1x týdně. Na odstraňování odumřelých buněk používejte například kávovou sedlinu, kterou si budete jemně masírovat obličej. Dobrou práci odvedou i semínka z hroznového vína, která stačí jen lehce rozemlít.

Dalším pomocníkem je například třtinový cukr nebo rýže. Jako masku můžete zase využít chleba namočený ve šťávě z citronů, včelí med, vaječný bílek nebo měkký tvaroh.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden