Můj čas na kafíčko

Jemná paštika z husích jater

Chutná famózně a můžete ji podávat jako slaný předkrm nebo pohoštění k vínu a pivu.

Suroviny:

● 500 g husích jater
● 50 ml smetany (33%)
● 150 g másla ● 1 vejce
● 2 cibule ● 3 stroužky česneku
● 100 ml portského vína
● ½ lžičky mletého pepře
● ½ lžičky tymiánu
● ½ lžičky muškátového květu ● sůl

Postup:

Játra očistěte a nasekejte nadrobno. Cibuli nakrájejte nadrobno a dozlatova osmažte na 100 g másla. Přidejte dále rozmačkaný česnek a nechte ho rozvonět.

Přidejte játra a koření a krátce je orestujte. Zalijte portským a nechte víno téměř odpařit.

Do směsi přidejte smetanu, vejce, zbytek rozpuštěného másla a vše rozmixujte dohladka.

Paštiku dejte do formy, skleniček nebo zapékacích misek a v troubě ve vodní lázni ji nechte asi hodinu vařit. Hotovou paštiku nechte vychladnout. Podávejte ji s čerstvým pečivem a brusinkami nebo jeřabinami.

Příprava: 20 min
Cena: 130 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden