Můj čas na kafíčko

Kamarád astrolog měl bohužel ve všem pravdu!

Kvůli té předpovědi jsem raději vůbec nevycházela ven. Nebylo to nic platné.

Snaha vyhnout se špatné předpovědi se ukázala jako marná.

Jsou lidé, kteří věří různým předpovědím, protože se přesvědčili o tom, že fungují. Mám kamaráda, který se zabývá astrologií. Nejprve jsem jeho zálibu v horoskopech a předpovědích brala jako neškodného koníčka. Přesvědčil mě, když mi jednoho dne přesně řekl, že se v dohledné době stanu babičkou.

Opravdu to vycházelo

Připadalo mi to jako nesmysl, protože jsem měla jedinou dceru a ta byla momentálně bez přítele. Alespoň jsem tedy o žádném nevěděla. Dcera se mi ale jaksi zapomněla svěřit, že už více jak měsíc s někým chodí – a do týdne mi opravdu sdělila, že je v jiném stavu.

Podruhé mě kamarád, že mě v následujícím týdnu čeká nějaký nepříjemný úraz v domácnosti. I to se splnilo, ačkoliv jsem si dávala velký pozor. Když už onen kritický týden končil, opravdu jsem se poranila. Špatně jsem položila jeden hrnec na kuchyňskou linku, a rána z toho, jak spadl, mě pořádně polekala.

Bohužel jsem v tu chvíli zrovna krájela cibuli a hodně nepříjemně jsem se řízla, tak moc, že mi ránu museli zašívat. Kamarádovi jsem pak s nadsázkou řekla, ať mi prorokuje už jenom samé dobré věci. Odpověděl, že mě chce chránit a že si ty věštby nevybírá, ale čte je z postavení planet.

Osudu jsem neutekla

Brala jsem tedy vážně, když mi kamarád řekl, že mě čeká další zranění ve spojitosti s havárií auta. Řekl dokonce, kdy se tak stane. Autem u nás ale jezdil jenom můj manžel.

V onen den, kdy se to mělo stát, jsem raději nevycházela z domu, aby mě třeba nesrazilo nějaké auto na chodníku. Stejně jsem ale neunikla tomu, co astrolog říkal. Odpoledne mi zavolal manžel, že měl menší nehodu. Ta informace mě zaskočila a nedávala jsem pozor, kam šlapu.

Zakopla jsem o poodhrnutý koberec a upadla tak nešťastně, že jsem si zlomila ruku. Už cestou do nemocnice, kde mi dali ruku do sádry, jsem si uvědomovala, že kamarád vyčetl z hvězd i tuto událost, i když proběhla jinak, než by se podle té předpovědi dalo čekat!

Magda L. (57), Třinec

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden