Které potraviny vám zlepší paměť?

Často zapomínáte a vaše paměť už není, co bývávala? Neházejte flintu do žita a začněte pro ni něco dělat. Jezte ty správné potraviny.


Každý z nás potřebuje udržovat paměť ve výborné kondici. Toho však nedocílíme jen čtením, luštěním nebo učením se cizích slovíček, ale také tím, že každý den zkonzumujeme alespoň jednu zázračnou potravinu.


Dýňová semínka


Jednou takovou jsou právě semínka z dýně. Fungují jako prevence proti Alzheimerově chorobě nebo Parkisonově nemoci. Také tvoří významný zdroj mědi a hořčíku, což náš mozek povzbuzuje.


Kurkuma


Toto zlatavé koření je běžně k dostání v každém větším supermarketu. Stojí jen pár korun a dokáže hotové divy. Zajišťuje růst nových mozkových buněk a také lépe okysličuje mozek. Nejlepší je uvařit si z kurkumy lahodný čaj. Případně ji také můžete přidávat po jedné lžičce do svých oblíbených pokrmů včetně polévek. 


Mořské ryby


Tuňák, losos, sardinky či makrela jsou ze všeho nejlepší. Zařadíte-li do svého jídelníčku mořskou rybu alespoň jednou týdně, dostane se vám bohatého zdroje omega-3 mastných kyselin, které zlepšují paměť, okysličují mozek a také fungují jako prevence proti srdečním i mozkovým onemocněním. Je vědecky dokázáno, že lidé, kteří konzumují mořské ryby pravidelně, se dožívají vyššího věku.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden