Moje sladké tajemství

Na puchýře funguje jablečný ocet nebo jitrocel

Puchýře se nejčastěji objevují na chodidlech a prstech u nohou. Obvykle totiž vznikají jako důsledek nošení nevhodné obuvi. Abyste podpořili jejich hojení, je možné sáhnout po osvědčených přírodních prostředcích.

Tea tree olej nikdy nezklame

Pro rychlejší zahojení můžete puchýře potřít tea tree olejem nebo přípravkem obsahujícím Aloi vera. Vyzkoušet můžete i jablečný ocet nebo ošetření pomocí jitrocele.

V tom případě se rozmělněné lístky této rostliny přiloží na puchýř a obvážou nebo se přelepí. Druhý den bude postižené místo suché a čisté. Můžete použít i jitrocelovou tinkturu, která je dnes zcela běžně k dostání.

Pod náplastí puchýř rychle splaskne

V případě neporušených puchýřů sáhněte po náplasti na puchýře, pod kterou puchýř splaskne a také se podstatně rychleji zahojí. Velký puchýř, u kterého hrozí stržení, je lepší propíchnout vydezinfikovanou jehlou a po vysušení jej také přelepit hydrokoloidní nebo gelovou náplastí.

Prasklý puchýř je potřeba nejprve poctivě omýt, důkladně vydezinfikovat a poté jej také překrýt náplastí na puchýře. Takový postup zajistí, že se brzy vše zahojí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden