Můj kousek štěstí

Nad slunce jasnější...

S rozjasňovači pracujte opatrně, stačí jich jen malé množství.

I pošmourný den se prosvětlí a rozzáří, když použijete při líčení rozjasňovač. Naučte se vybrat si ten správný pro vás.

Aby rozjasňovač správně zafungoval, musíte si vybrat takový, který vám bude dobře sedět. Podle čeho ho tedy vybírat?

Barva je základ

Odstín rozjasňovače by měl ladit s odstínem vaší pleti. Bledší budou slušet narůžovělé odstíny, střední až olivové pleti sednou broskvově zlatavé a tmavým typům zlaté s bronzovým nádechem.

Rozhodně ho ale před koupí vyzkoušejte na testeru: ten správný rozjasňovač poznáte tak, že když ho rozetřete na kůži do ztracena, zůstane po něm jen přirozeně lesklý vzhled.

Jakou zvolit konzistenci?

I když například u make-upu si obvykle vybíráme takovou konzistenci, se kterou se nám nejlépe pracuje – krémovou, tekutou či pudrovou – u rozjasňovače platí jako hlavní jiné kritérium.

Záleží na tom, je-li vaše pleť spíš sušší, nebo mastnější. Pro sušší pleť zvolte krémovější texturu rozjasňovače, pokud se vaše pleť naopak více mastí, bude pro vás vhodnější pudrová konzistence.

Jak rozjasňovač funguje?

Rozjasňovače využívají princip odrazu světla, a proto obsahují zpravidla drobounké třpytky nebo pigmenty. Zejména ty více třpytivé produkty se nehodí pro každého.

Na hodně mastnou, porézní či zralejší pleť příliš velký třpyt nepatří. V takových případech je lepší použít tekutý rozjasňující korektor.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden