Moje chvilka pohody

Naše láska pořád kvete

Měla jsem vše, co si žena před třicítkou může přát. Kariéru, peníze, vlastní byt a přítele. Jak se ale blížily třicáté narozeniny, začaly se mi do mysli vkrádat myšlenky na děti.


Když jsme jednou večer seděli s partnerem u večeře na počest našeho desátého výročí, s nápadem mít vlastní miminko jsem se mu svěřila. Bohužel mě jeho reakce zaskočila. Ani trošku mou touhu nesdílel. Zprvu jsem si vzniklou propast mezi námi nechtěla připustit, za pár měsíců se však náš vztah přiblížil konci.


Rada od kamarádky


Rozchod provázel pláč na obou stranách. V mém případě byl stesk nejspíš větší, ale já byla rozhodnutá. Prioritou číslo jedna bylo dítě. Kde ale sehnat milého kluka, který, stejně jako já, touží po harmonické rodině? Nakonec zasáhla kamarádka, která mi doporučila jednu z populárních seznamek.


Další z řady


S nápadníky jakoby se roztrhl pytel. Uteklo půl roku a já měla za sebou nespočet schůzek naslepo. Některé byly horší, některé lepší a pár jich řadím mezi opravdu bizarních. Má situace však byla spíše k pláči.


Proto jsem váhala, když mě na rande pozval neznámý Jiří. Podle fotografie vypadal jako příjemný kluk, jak mu ale můžu věřit? Rozhodla jsem se, nejprve si ho prověřit, a tak jsme si měsíc pouze psali, než jsem souhlasila s pozváním na kávu.


Zaujal mě


Ve smluvený den jsem čekala s kouřícím hrnkem kávy na smluveném místě a cítila strach. Co když bude ošklivý? Nebo trapný? Nebo přímo zlý? Když zacinkal zvonek u dveří, pomalu jsem zvedla oči od rozečtené knížky.


Můj pohled padl na hnědovlasého, svalnatého kluka, který zrovna vstoupil do místnosti. Usmál se od ucha k uchu a zamířil přímo ke mně. „Kamila?“ zeptal se a napřáhl ruku. Kývla jsem a opětovala mu úsměv.


Bláznivě zamilovaná


Po pár hodinách debaty, třech horkých nápojích a jednom kousku dortu mi došlo, jak úžasný tenhle muž je. Návrat domů mi zpříjemňovaly rozlítaní motýlci v žaludku a hlava plná vzpomínek na jeho oči a svěží, kořeněnou vůni. Pár týdnů jsme se scházeli, když mě nakonec jednou večer políbil před vchodem do domu na ústa.


Jak já byla šťastná! Věci nabraly rychlý spád. Každá schůzka s ním byla lepší a lepší. Jednou mě vzal na pouť, pak do lesa na houby nebo do romantického hotýlku v Beskydách. Dvořil se mi. Do práce mi začaly chodit kytice růží s krásnými vzkazy a tu a tam mě překvapil šperkem nebo knížkou od mého oblíbeného spisovatele.


Vytoužené těhotenství


Po roce se nastěhoval do mého bytu a já si začala zvykat na zvednuté záchodové prkénko a oblečení rozházené i na těch nemožných místech. Když mě požádal o ruku, rozplakala jsem se.


Svatba proběhla v příjemném penzionu, ke kterému příslušela rozlehlá zahrada. Myslím, že jsem otěhotněla přesně ten den. Devět měsíců těhotenství jsem si užívala jako snad žádná jiná. A Jirka mě náležitě hýčkal.


Neměnila bych


Když se Nikolka narodila, nemohla jsem se na ni vynadívat. Můj tajný sen se splnil! Mám vlastní rodinu a ke všemu s tak úžasným člověkem. Dva roky jsem si užívala mateřství, když mi lékař oznámil, že jsem znovu v očekávání.


A tak přišla na svět Markétka. Nemůžu říct, že život je vždycky procházka růžovou zahradou. Jirka musel hodně pracovat a jezdit často na služební cesty, abychom se s dětmi měli dobře.


Byla jsem s nimi často sama a občas jsem byla už hodně unavená, ale i přes to jsem nikdy nebyla šťastnější. Holky nám už dávno vyrostly, ale naše láska s Jirkou je pořád tak čerstvá jako před lety.


Kamila P. (59), Bruntál


Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden