Moje chvilka pohody

Něco se nepovedlo a kamarádství vzalo za své

Zábava se může stát problémem v lidských vztazích, když ji lidé berou příliš vážně…

Asi většina lidí zná ty televizní pořady, kde se schází skupinka lidí, navzájem si vaří a pak si hodnotí své kuchařské výkony. Kamarádku Milenu napadlo, že bychom si mohly takovou soutěž uspořádat i my.

Měla to být zábava

Daly jsme dohromady další tři kamarádky, kterým se nápad líbil. Bydlely jsme celkem blízko sebe, takže s návštěvami nebyl problém. Zbývalo určit, o co se bude hrát – pravidla měla být stejná jako ta v televizi.

Nešlo nám o zbohatnutí, ale o zábavu, společně strávený čas a také trochu o prestiž, takže každá z nás obětovala tisícikorunu – vítězka tak dostala pět tisíc korun.

„Válka“ začala

Začaly jsme u Mileny doma. Už tam se projevily první rozpory. Vypadalo to, že jsme to všechny braly až moc vážně. Milena uvařila svůj speciální guláš, který už jsem dříve několikrát ochutnala.

Neviděla jsem na něm chybu, proto mě překvapilo slabé hodnocení ze strany dvou dalších kamarádek, Hanky a Aleny. Viděla jsem v tom schválnost a také jsem se nahlas ozvala, tím spíš, když jsem viděla, jak je Milena z jejich reakce zaražená.

Takhle nějak začala naše malá „válka“. Na jedné straně jsem byla já s Milenou, na druhé straně Hanka s Alenou. Pátá účastnice Jiřina zůstávala neutrální.

Rozbroje pokračovaly

Pokračovalo se u Aleny. Tam Milena kamarádce vrátila její kritiku v plné míře. Málem si kvůli tomu vjely do vlasů. Tehdy mě napadlo, že by asi bylo lépe, kdybychom v soutěži nepokračovaly.

Viděla jsem jasně, kam to spěje a tušila jsem, že se vše bude ještě zhoršovat. Měla jsem bohužel pravdu.

Nemluvíme spolu

Třetí kolo se konalo u Hanky, a tam vlastně všechno skončilo. Další pokračování už se nekonalo, protože jsme se všechny mezi sebou rozhádaly. Tenhle stav vlastně trvá dodnes. Já dál kamarádím s Milenou a občas si navzájem i uvaříme.

S Hankou a Alenou se už vůbec nestýkáme. Jediným prostředníkem mezi dvěma skupinkami rozdělených kamarádek je tak nakonec tichá Jiřina. Jestli se někdy usmíříme, to zůstává otázkou…

Naďa L. (63), Morava

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden