Moje šťastná hvězda

Než půjdete k lékaři...

Ne vždy je zapotřebí utíkat hned s každým nachlazením, oparem nebo bolestí k lékaři. Dokážete si poradit i sami. Navíc předejdete tomu, že vám lékař opět předepíše zbytečně drahé léky a sirupy, bez kterých se bez obav obejdete.

Drahé sirupy

Každý lékař vám na kašel předepíše drahý sirup, popřípadě tablety. Možná si i kolikrát sami zajdete do lékárny a řeknete si o ten, který znáte z reklamy. Jenže ty mnohdy nejsou ani tak účinné jako jejich levnější náhražky, ovšem nepodpořené reklamami. Nejúčinnější bývají domácí sirupy, které si za pár korun můžete s přehledem vyrobit sami. Například ze zázvoru, medu a citronové šťávy.

Nedostatek vitaminů

Nemůžete se zbavit aftů a oparů? Opary jsou projevem infekce vyvolané virem herpes simplex, kterým je nakaženo až osmdesát procent obyvatel. Opary se většinou objeví společně s horečkou, chřipkou či emocionálním stresem. Naopak u aftů je doposud jejich příčina vzniku neznámá, ale obecně se má za to, že se na vzniku podílí snížená imunita. Správnou životosprávou však můžete jak aftům, tak oparům snadno předejít.Velice účinnou první pomocí je prostě aftu „vypálit“. Kousek vaty nechte nasáknout francovkou nebo silným alkoholem. Přiložte na vřídek a čekejte, dokud nepřejde palčivá bolest.

Přísná dieta

Bolí vás břicho, hlava a je vám neustále špatně od žaludku? Zkuste živočišné uhlí, nasaďte dietu a pijte neslazený čaj.Jakmile vás střevní chřipka přejde, ještě alespoň pět dní nejezte nic, co by mohlo žaludek podráždit. Nezapomínejte ani na to, že je střevní chřipka vysoce nakažlivá. Proto se vyhněte kontaktu s blízkým okolím, a pokud možno si od nikoho raději ani nic nepůjčujte.

Mléko jako původce alergií

Trpíte zácpou nebo máte alergické příznaky, ale nevíte proč? Možná se budete divit, ale mléko je jedním z největších zdrojů potravinových alergií, a navíc patří k potravinám, které způsobují zácpu.

Laktózu nedokáže vstřebat úplně každý, a tak se u někoho po mléku objeví plynatost, křeče anebo průjem. Plnotučné mléko, obsahující cholesterol a nasycené tuky, velkou měrou přispívá k srdečním cévním onemocněním.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden