Moje sladké tajemství

Odličování pomocí olivového oleje

Nemusíte ho doma používat pouze na smažení nebo do zálivky na salát. Olivový olej se skvěle chodí i jako kosmetický přípravek.

Olivový olej má nejen příznivý vliv na vaše tělo, ale má blahodárné účinky i na pleť. Má antibakteriální účinky, umí hydratovat, zklidnit pokožku, vyživit ji, regenerovat, a navíc obsahuje velké množství vitamínu E.

Už jste se s ním někdy zkusila odlíčit? Věřte, že s vaší pletí to udělá doslova divy. Zvolte ale ten správný, což je extra panenský, který je lisovaný za studena. Ten dokáže zachovat všechny vitamíny a minerály.

Pár triků na oteklý obličej

Oteklý obličej po ránu může být problém. Naštěstí existuje několik rychlých pomocníků, kteří vás otoku dokážou zbavit. Zkusit můžete kostky ledu, kterými obličej jemně promasírujte. Pro tyto případy si můžete nechat v mrazáku zamrazit plátky okurky s trochou citronu.

Pleť nejen rozjasní, ale i zjemní. Pokud se otoku chcete vyhnout, je možné olej preventivně pít den před nějakou blížící se událostí. Zásadní je pít hodně vody, vyhýbat se obecně příliš slaným jídlům, alkoholu a spát s vyvýšenou hlavou. Voda má totiž tendenci se pak zadržovat v podkoží obličeje.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden