Moje chvilka pohody

Ohrozil celou naši rodinu

Nemohu to stále pochopit. Vždy jsem si myslela, že manželství mé dcery je naprosto bezkonfliktní až ideální. Bohužel opak byl pravdou.

Andrea má od pláče opuchlý celý obličej. Nyní opravdu nevypadá zrovna sexy a přitažlivě. Je jí to ale zřejmě úplně jedno. Ten, kvůli kterému chtěla být vždy ta nejlepší, už o ni vůbec nestojí. Přišla o manžela a její děti možná i o tátu. Zatím neví, co dělat dál. Jenže to nevíme nikdo, jsme v maléru všichni společně, včetně mého nezodpovědného zetě. Sama vůbec nechápu, co se děje a jak se to mohlo stát. Dceru nedokážu povzbudit, sama mám velký strach.

Ničeho si prý nevšimla

Dcera se mi snaží vysvětlit, že se vůbec nevšimla, že by něco bylo mezi ní a Ríšou špatně. Oba měli dobrou, ale náročnou práci. Večery trávili doma s dětmi. Ríša musel občas na nějakou služební cestu, někdy s kamarády do hospody. Andrea zase měla svou oblíbenou jógu. Vše klapalo. Na všem se vždy v klidu dokázali domluvit. I já, jako tchyně jsem si nemohla \Richarda vynachválit. Choval se mile a slušně nejen ke své ženě, ale i ke mně.

Neměla jsem strach

Na začátku pandemie jsem zůstávala klidná. Byla jsem si jistá, že naše rodina to všechno zvládne. Dodržovali jsme všichni všechna bezpečnostní doporučení a příkazy. Dcera s manželem pracovali z domova a společně se starali o děti. Učili se s nimi, cvičili a snažili se udržet pozitivní náladu. Richard jezdil nakupovat také mě a manželovi. Nechtěl, abychom se pohybovali mezi lidmi.

První hádky

Po několika dnech jsem poprvé zaznamenala napětí u mé dcery doma. Richard se sice snažil, ale bylo vidět, že je u nich poněkud výbušná atmosféra. Když jsem se dcery zeptala, jen nad tím mávla rukou. Prý o nic nejde, jen o malé nedorozumění. Jenže u jednoho nedorozumění nezůstalo. Brzy jsem pochopila, že se hádají vlastně pořád.

Nešlo jen o ponorku

Snažila jsem se dceři vysvětlit, že na ně na všechny působí stísněná situace a že je třeba slevit ze svých představ a používat mnohem víc kompromisu a tolerance. Jenže tehdy mi dcera s pláčem konečně řekla, že nejde jen o běžné hádky.

Prý si nemůže pomoci

Richard si totiž našel milenku a bláznivě se zamiloval. Znali se teprve půl roku, ale on se jí vzdát nehodlal. Scházeli se i nyní. Richard Andree dokonce oznámil, že se k své přítelkyni odstěhuje. Jenže to, že ji na vše nechá samotnou, nebylo ještě zdaleka to nejhorší.

Hrozba pro všechny

Jednou přišel můj zeď od milenky, kterou nyní již bez skrývání pravidelně navštěvoval, celý zničený. Přítelkyni odvezli do nemocnice. Nyní jsme museli do přísné karantény celá rodina. Než přijdou výsledky testů, budeme všichni žít v hrozné nejistotě. Richard zničil nejen manželství, ale ohrozil nás všechny na životě.

Iva F. (67), Ostrava

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden