Můj kousek štěstí

Ostružiny nenechte bez povšimnutí! Stojí za to!

Víte, že patří mezi superpotraviny? Keř plný tmavofialových plodů ohlašuje konec léta. Čerstvé plody překypují vitamíny.

Ostružiny jsou neocenitelným antioxidantem, který pomáhá předcházet nádorovým a srdečním onemocněním. Zpomalují proces stárnutí a dodávají pokožce zdravý vzhled. Snižují následky prudkého slunečního záření a následky ozařování a chemoterapie. Ostružiny jsou nápomocné při léčbě různých zánětů, včetně zápalu plic.

Zpomalují rakovinu

Unikátní složkou jsou rostlinná barviva, která mají mimořádné antioxidační účinky, které dokáží zastavit množení nádorových buněk, zejména u rakoviny střev, plic a prsou. Plod se skládá z malých jadérek a ty obsahují éterické oleje, které léčí revmatismus a různé záněty. Obecně obecně platí, že čím tmavší barva plodu, tím je vyšší obsah účinných látek v něm. Z výživového hlediska jsou divoce rostoucí ostružiny o něco hodnotnější než šlechtěné.

Chrání játra a oči

Ostružiny jsou skvělé na podporu imunity, jsou prevencí zánětu močových cest, žaludku a křečových žil. Urychlují metabolismus, podporují trávení, zbavují tělo tuku. Snižují působení stresu, podporují krvetvorbu, snižují cholesterol v krvi a léčí anémii, působí jako prevence proti kardiovaskulárním onemocněním, pomáhají předcházet trombózám, podporují pevnost kostních tkání – jsou tedy dobrou prevencí proti osteoporóze, chrání játra i oči, pomáhají regeneraci a vitalitě celého těla Zdravé jsou nejen plody, ale i listy. Čaj připravený z listů je účinný při průjmu, problémech s trávením, paradentóze a léčbě dásní.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden