Můj kousek štěstí

Pojďte se vznášet v růžích!

Ne nadarmo se říká růži královna květin – nádherně kvete a omamně voní. Dokáže ale mnohem víc, než potěšit smysly.

Růžový olej získávaný z okvětních plátků je už od pradávna ceněnou ingrediencí pro pěstění krásy. Prospívá pokožce celého těla a jeho vůně příjemně uvolňuje mysl.

Blahodárné účinky

Výhodou růžového oleje je mimo jiné to, že ho pro použití stačí opravdu jen pár kapiček, vydrží vám tak hodně dlouho. Působí na pokožku doslova jako balzám, hydratuje ji, zklidňuje, podporuje hojení drobných ranek, zpevňuje pleť a tím brzdí tvorbu vrásek.

Můžete ho kápnut třeba i do svého oblíbeného krému, používat ho při akné nebo na zjemnění jizev. Jeho vůně navíc pomáhá proti špatné náladě a uklidňuje.

Růžový olej je koncentrované blaho.

Koupelová sůl

Voňavou růžovou sůl do koupele si můžete vyrobit i doma. Připravte si lžíci kuchyňské himálajské růžové soli, hrst růžových okvětních lístků – můžete použít jakoukoli růži ze zahrádky nebo i sušené lístky, dále pár kapek esenciálního růžového a santalového oleje a lžičku jedlé sody.

Všechny ingredience vložte do mixéru a pár minut mixujte. Hotovou koupelovou sůl přesypejte do uzavíratelné nádobky s víčkem.

20 minut stačí

Pak si připravte koupel, do které nasypejte trochu růžové soli. Voda by neměla by být příliš horká, ideální teplota by se měla pohybovat kolem 39 ºC. Pak už stačí si třeba vzít hezkou knížku, vlézt si do vody a 20 minut relaxovat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden