Moje chvilka pohody

Pomohla technika

Chvíli nám to trvalo, než jsme maminku zasvětili do technických novinek, ale vyplatilo se to. Za ty nervy to rozhodně stálo.

Odemykám a už z dálky slyším svou maminku. Vesele švitoří, pohodlně usazená v křesle, před sebou tablet. Vesele se směje a je evidentně spokojená. Nebylo to ale tak vždy.

Bývala hyperaktivní

Zrovna v době, kdy mé děti dorostly do puberty, začala se pomalu ale jistě měnit i moje maminka. Bývala vždy přímo hyperaktivní. Vedle své profese a rodiny, zvládala ještě aktivně sportovat, scházet se s přáteli, rekonstruovat naši chalupu. A zůstala taková i po odchodu do důchodu. Pak se ale situace náhle začala měnit.

Málo času, hodně výčitek

Maminka postupně ztrácela zájem o všechny své činnosti a začínala se nudit. Já v té době měla hodně starostí v zaměstnání, bála jsem se o místo. Přijít o něj v mém věku by byla katastrofa.

Do toho jsem musela řešit můj skomírající vztah. A maminka začala s výčitkami. Je prý pořád sama a nikdo na ni nemá čas. Byla to pravda. A maminka se začala propadat do podivných nálad a temnoty.

Naše babi to zvládne

S tím geniálním nápadem přišel můj syn. Koupíme babi notebook, zařídíme internet a hned bude ve spojení se světem. Měla jsem vážné pochyby, že matka bude ochotna učit obsluhovat ty nové technické vymyšlenosti, jak jim říkala. Ale povedlo se. Především díky synově neuvěřitelné trpělivosti, kdy babičce všechno v klidu stokrát vysvětloval.

Ve spojení se světem

Maminka se neohroženě vrhla do světa facebooku, skypu a dalších Začala se on-line učit španělsky a našla si i přátele , se kterými vesele konverzuje ve všech jazycích, které umí. Je to úžasné, jak rychle se vrátila do života. Už má zase tak naplněný den, že nemá čas přemýšlet o samotě a dalších hloupostech.

Tereza K. (57), Jihlava

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden