Můj kousek štěstí

Pomozte své optice make-upem

Důležité je, aby tvar obrouček ladil s tvarem obličeje.

Myslíte si, že líčení a dioptrické brýle nejdou dohromady? Opak je pravdou, stačí se řídit několika pravidly a za obroučkami může vyniknout krásné líčení.

Brýle na dálku mají jednu nemilou vlastnost – čím jsou čočky silnější, tím menší za nimi naše oči vypadají. Proto je potřeba se správně líčit.

Slaďte barvy

Nosíte brýle na dálku, vybrala jste si hezké obroučky – ale jak se k nim správně nalíčit? Začněte tím, že sladíte odstín očních stínů nebo rtěnky s barvou obrouček.

Jako základní neutrální barvu můžete použít nude (tělový) odstín a následně víčko vystínovat pomocí tmavších a světlejších odstínů vybrané barvy. Nemusíte se bát ani výrazných očních linek a řasenky, za dioptrickými skly s nimi vynikne krása vašich očí.

Pomocí stínování své oči krásně zvýrazníte.

Další, na čem záleží, je také tloušťka brýlového rámu. Pokud jsou obroučky masivnější, můžete si dovolit vykreslit silněji horní linku. Pokud je brýlový rám tenký, například kovový, případně jen polorám, vystačíte si i s trochu jemnějším líčením.

Nezapomeňte na obočí

Rámy brýlí přitahují na obočí větší pozornost, a tak je nezapomeňte mít vždy upravené. Dokreslete ho tužkou nebo pudrem na obočí ve směru růstu chloupků. Můžete ho také vystínovat – u kořene nosu by mělo být nejsvětlejší a postupně přecházet do tmavšího odstínu.

Lehký podklad

Jedním z častých problémů nositelek brýlí jsou otlačeniny a zarudnutí v místech, kde se obroučky dotýkají kůže. Může to být i zbytečně silnou vrstvou make-upu.

A čím silnější vrstva, tím budou otlačeniny viditelnější. Proto v těchto místech make-up vynechte, případně naneste jen slabou vrstvu. Klouzání brýlí zabrání produkty voděodolné nebo odolné proti rozmazání.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden