Můj čas na kafíčko

Překvapení na stříbrné svatbě nebylo v plánu!

Největší radost mi udělala starší dcera.

Ten hlavní a nečekaný dárek nám nakonec dala starší dcera.

Na pětadvacáté výročí mé svatby s Lukášem dodnes ráda vzpomínám. Čtvrt století společného života uteklo jako voda, v pohodě a bez problémů. Nastal čas to pořádně oslavit.

Vyšlo nám i počasí

Brali jsme se kdysi v červenci a slavnost jsme chtěli uspořádat na den přesně. Už na jaře jsme si udělali velkou rodinnou poradu i s oběma dcerami. Mladší Markéta, která ráda podobné záležitosti organizovala, slíbila, že se postará o většinu věcí, abychom s tím já a Lukáš neměli moc starostí.

Starší Denisa slíbila nějaké překvapení. Byla to její specialita, na každé rodinné oslavě přišla s něčím originálním. Nastal den D a já byla ráda, jak nám krásně vyšlo i počasí. Manžel před všemi pozvanými hosty vzpomínal na všechno krásné, co jsme společně prožili.

Pak jsem promluvila já. Nebylo to snadné, dojetím jsem měla slzy na krajíčku. Stejně jako Lukášovi, i mně všichni přítomní zatleskali. Nakonec promluvily obě dcery a poděkovaly nám za vše, co jsme pro ně udělali.

Řekla mi to nejdřív soukromě

Od Denisy a Markéty jsme dostali poukaz na týdenní pobyt v horském hotelu. My sami jsme se s Lukášem dohodli, že si dárky dávat nebudeme, protože si vlastně dáváme každý den našich životů. Přesto mě manžel překvapil, když se na oslavě nečekaně objevila živá hudba.

Čekala jsem, jestli s něčím přijde Denisa. A opravdu přišla, i když to nebylo veřejné ani plánované. Během odpoledne si mě odvedla stranou a řekla mi radostnou novinu. Den předtím si dělala těhotenský test a je v jiném stavu.

Měla jsem radost, že budu babičkou – se svým přítelem chodila starší dcera už dva roky. Požádala jsem o svolení, abych tu zprávu mohla říct všem ostatním a Denisa souhlasila. Tou největší hvězdou se tak nakonec stala jedna z našich dcer. Na podzim následovala její svatba a začátkem následujícího roku se narodila vnučka!

Jana Z. (56), Havířov

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden