Moje sladké tajemství

Připravte se včas na opalovací sezónu!

Poradíme vám potraviny, které udrží vaše opálení co nejdéle!

Také milujete hřejivé sluneční paprsky na své pokožce? Pokud chcete zůstat co nejdéle přirozeně opálená, pomůžou vám k tomu také potraviny! Co zařadit do vašeho každodenního jídelníčku ve větším množství?

Pokožku můžete samu o sobě udržovat snědou tónovacími krémy. Jestli ji ale chcete přiživit také zevnitř, máme pro vás pár tipů, jaké pochutiny vám v tom pomůžou. Možná budete sama překvapená, čím vším můžete odstín své dokonalé kůže ovlivnit.

Vsaďte na barvivo

Paprika, rajčata a mrkev! Ty by měli tvořit podstatnou část vašeho jídelníčku. Obsahují totiž beta-karoten, který je důležitý pro přirozené zabarvení pleti. Jde o  významný antioxidant, který neutralizuje volné radikály. Zároveň vás může před nebezpečným slunečním zářením ochránit. Pokud nejste zrovna milovnicí zeleniny, ale dáváte přednost sladkému ovoci, sáhněte po meruňkách, broskvích nebo nektarinkách.

Kyseliny můžou i pomáhat

Konkrétně omega – 3 nenasycené mastné kyseliny. Ty totiž v sobě mají živiny a vitamíny ideální pro váš organismus. Především pak pro vysušenou kůži, nehty a vlasy. A to tak, že jim dodávají potřebnou hydrataci a pružnost. Pokud tedy chcete docílit právě toho, měla byste zvýšit konzumaci ryb. Především pak těch mořských
a dopřát si je minimálně dvakrát týdně. Dále zapracujte na ořeších a různých semínkách.

Hydratace je základ

Hydratace je alfou i omegou zkrášlování! A to ať už se bavíme o mazání pokožky hydratačními krémy nebo o dodržování pitného režimu. Snažte se na svou žízeň myslet i ve dnech, kdy ještě není takové vedro, aby vás to samo nutilo. Měla byste vypít během dne ideálně dva litry vody nebo neslazeného ovocného čaje. Káva má naopak přesně opačný účinek, takže byste si k ní vždy měla dát ještě sklenku obyčejné vody.

Zelená má zelenou

Tím není myšlený alkohol, ale spíš zelený čaj. Dopřávejte si ho tak často, jak jen můžete. Proč? Protože obsahuje velké množství antioxidačních a minerálních látek. Jmenovitě třeba draslík, vápník nebo hořčík. Zelený čaj je tak doslova blaho pro naše tělo, které zabraňuje pokožce stárnout. Skvělým vedlejším účinkem je také boj proti civilizačním chorobám jako je třeba rakovina či ateroskleróza.

Rada na závěr:

Úžasným pomocníkem při udržení si krásného opálení je také kokosové mléko. To si můžete dát příjemně vychladit do ledničky ještě než se uvelebíte na sluníčku a pak vás ochladí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden