Můj čas na kafíčko

Příroda je kamarádka

Pečujete o svou pleť přírodní cestou, nebo byste s tím ráda začala? Inspirujte se, jak s přírodními produkty správně zacházet.

Většina běžně dostupných druhů kosmetiky obsahuje chemické látky, jako jsou syntetické konzervanty, barviva či parfemace, které mohou pokožku dráždit.

Přírodní kosmetika je naproti tomu vyráběna v souladu s přírodou, ze směsí přírodních olejů a různých kvalitních surovin, a vyhovuje každému typu pleti.

Navíc jí stačí používat jen opravdu malé množství, takže vám vydrží hodně dlouho. Je to opravdu vaše skvělá kamarádka.

Na vlhkou pokožku

Oleje a přírodní másla dokážou v pokožce zadržet vodu. Samy o sobě však nehydratují, proto je musíte nanášet vždy na vlhké tělo, třeba po koupeli nebo po sauně, kdy je pokožka rozehřátá a póry jsou otevřené.

Tělové máslo či krém se tak úžasně vstřebají a uzamknou vodu v hlubších vrstvách pokožky, jež tak bude skvěle hydratovaná, bez pocitu mastnoty.

Stačí pár kapek

Přírodní olej dejte do vlhkých i suchých vlasů, stačí jen pár kapek. Vtírejte ho však pouze do konečků a délky vlasu, nikdy ke kořínkům. Vlasy by vypadaly mastné a ztratily by objem.

Jako masku olej nanášejte po celé délce do vlhkých vlasů, protože oleje umí navázat vodu, a tak vlasy hydratovat. Nechte působit asi 10 minut a poté vlasy umyjte šamponem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden