Moje sladké tajemství

Rozhýbejte se po zimě

Každý pohyb bolí, vstávání z postele je noční můra. A přitom v létě to taková hrůza není, že? Nedivte se, v chladu nám tělo zatuhne z mnoha důvodů.

Zatímco přes léto jste se cítili úplně v pořádku, v zimě se vám najednou začaly ozývat klouby? A čím větší je chladno, tím je bolest silnější a nepříjemnější? Je to logické, stačí tělo trochu zahřát.

Stárne tělo, stárnou klouby

Není se čemu divit. S věkem se naše klouby opotřebovávají, což se projevuje bolestí, záněty a v důsledku zánětu ještě větší bolestí. Všechny tyto obtíže pak zhoršuje chlad.

Navíc není tím jediným, co našim kloubům v zimních měsících škodí. V zimě totiž jíme tučnější a kořeněnější jídla, méně se hýbeme a zhoršuje se náš pitný režim.

Odlehčete si alespoň na chvíli

Všechny výše zmíněné faktory zhoršují prokrvení kloubů, jejich zásobení živinami a přispívají ke zvýšenému usazování škodlivin. Jak se tomu bránit? Především ani v chladných měsících nerezignujte na pohyb. Vybírejte si ale takový, při kterém dochází k prohřívání těla.

Aquaaerobic nebo hot jóga zaženou i tu nejhorší zimu. Pokud jdete ven, vždy se oblékněte tak, aby vám bylo teplo. Nezanedbávejte pitný režim, pijte minimálně litr a půl denně. A když vám vyjde čas, zajděte si do sauny nebo na masáž. Svaly, klouby, celé tělo se krásně prohřejí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden