Můj čas na kafíčko

Rychlá pomoc po ruce

Nikdy nevíte, co se stane. Můžete se říznout, dostat průjem nebo mít horečku či migrénu.

V každé domácnosti by se proto měla vyskytovat alespoň základní lékárnička, díky které budete mít vše uloženo na jednom místě a rychleji se dostanete k tomu, co zrovna akutně potřebujete.

Na bolest i na horečku

Domácí lékárnička by měla obsahovat přípravky zejména na snížení teploty (Paralen, Aspirin), na tlumení bolesti (Ibalgin, Valetol), proti průjmu, na zácpu, kašel a rýmu a také na drobná poranění – odřeniny, pořezání a spáleniny (různé velikosti náplastí, obvazy, gumové škrtidlo).

Určitě se hodí mít doma k dispozici nosní a oční kapky, léky na zmírnění alergických projevů, gely či masti na namožené klouby, svaly a záda, dezinfekci, repelenty. Hlavně nezapomeňte u všech přípravků pravidelně kontrolovat datum spotřeby.

Mimo dosah zvířat a dětí

Když pro domácí lékárničku vyberete krabici nebo skříňku, měla by splňovat několik pravidel. Ideální místo pro domácí lékárničku je suché a tmavé se stabilní teplotou do 25 ºC. Zároveň byste jí měli vymezit jedno dané místo, které však bude z dosahu všetečných dětských rukou a také domácích mazlíčků.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden