Moje sladké tajemství

Skořicové hvězdičky

Suroviny:

2 bílky

1 lžička citronové šťávy

kůra z 1 citronu

200 g cukru moučky + na posypání

250 g mletých mandlí

2 lžičky mleté skořice

1 lžička mletého zázvoru

Postup:

Nejprve ušlehejte bílky. Jakmile se začne tvořit pěna, postupně do nich přidávejte cukr a šlehejte, dokud nezískáte tuhý sníh.

Asi čtvrtinu odložte do jiné misky a do zbylého sněhu ručně vmíchejte mandle, koření a citronovou kůru a šťávu. Vypracujte tuhé těsto a odložte ho alespoň na 30 minut do lednice.

Pracovní plochu jemně posypejte moučkovým cukrem, cukrem lehce poprašte i vychlazené odpočinuté těsto a vyválejte ho do tenkého plátu.

Vykrájejte z něj hvězdičky a každou až do okrajů potřete sněhem, který jste si předtím dala stranou. Hvězdičky pečte v troubě předehřáté na 150 °C asi 12–15 minut. Nechte je vychladnout a skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden