Moje sladké tajemství

Stromečky s matcha tea a polevou z bílé čokolády

Suroviny:

200 g másla

2 žloutky

100 g cukru moučky

1 balíček vanilkového cukru

300 g hladké mouky

15 g matcha tea

½ nastrouhané citronové kůry

Na polevu:

150 g cukru

100 g nastrouhané bílé čokolády

2 lžíce mléka

2 lžíce vody

několik kapek oleje

Postup:

V míse smíchejte hladkou mouku, cukr moučku, změklé máslo, matcha prášek, žloutky, vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru. Vypracujte hladké těsto a nechte minimálně hodinu odležet v lednici.

Těsto vyválejte na silnější plát a na plechu vyloženém pečicím papírem z něj formičkou vykrajujte stromečky. Skrojky nevyhazujte, ale vyválejte z nich další plát a opět vykrajujte vybrané tvary, dokud nezbude jen minimum hmoty.

Plech se sušenkami vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 5 minut. Po upečení nechte sušenky vychladnout.

Mezitím si připravte polevu. Cukr rozvařte s mlékem a vodou na sirup, poté vmíchejte nastrouhanou bílou čokoládu a několik kapek oleje. Hmotu utřete do hladké polevy. Tu nalijte do cukrářského sáčku a ozdobte jí sušenky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden