Můj kousek štěstí

Syn má rodinu, ale stále loví další ženy

Náš Jan si bral Haničku moc brzo, byla to tehdy veliká láska. Teď se ale zdá, že můj syn potřebuje dohnat ztracený čas...

Je to už téměř dvacet let, co se syn se snachou potkali. Bylo to v létě na brigádě v lese a okamžitě se jeden do druhého zamilovali. Neviděla jsem tak vyrovnaný a stabilní pár, jako byli ti dva. Nikdy nelitovali ani jeden ani druhý, že se vzali a pořídili si děti.

Jenže poslední dobou jsem postřehla, že se můj syn změnil. Pokukuje po jiných ženských jako mlsný pes. Po pošťačce, po květinářce u nás v ulici, po učitelkách svých dětí, i po Ukrajince, která mi chodí jednou týdně domů uklidit.

Proti gustu...

Je to tak okaté, že jsem nemohla uvěřit, že si toho Hanka nevšimla Musela jsem si se synem promluvit mezi čtyřma očima. Vůbec ho to ale nezaskočilo. Jen pokrčil rameny a řekl mi, že o tom už se svou ženou mluvil. Že je v rodinném životě sice moc šťastný, ale hrozně rád by si vyzkoušel sex i s někým jiným.

I Hanka se mu přiznala, že o tom také uvažovala. Kamarádky i kolegyně se jí chlubí s různými praktikami a radovánkami, a ona si připadá jako nevzdělané trdlo. Od koho by se také něco naučila, když nikdy neměla žádného jiného chlapa?

A Honza byl také bez zkušeností! Úplně mě ohromilo, že něco takového mladí řeší. Já byla se svým manželem celý život, padesát let a ani ve snu mě nenapadlo, že bych mu byla nevěrná!

Ještě si užít!

Tak jsem si pozvala na kobereček i snachu a u kávičky ji vyzpovídala. Taky nezapírala. Prý se vzali s Honzou moc brzo, neměli žádné jiné zkušenosti a po celých dvacet let si byli věrní. Najednou mají pocit, že jim něco uniká. Ona ale nakonec hříšnou myšlenku zahnala s tím, že by to byla nevěra.

Syn ale tvrdí, že pokud v tom nejsou city, tak o nevěru nejde. Říkala jsem si, že to snad postupně vítr odvane, přejde je to a bude zase klid, štěstí a pohoda v rodině. Jenže můj syn, blbec, se o tom zmínil jednou v hospodě.

Pro smích vesnici

Tak se všichni dozvěděli, že za celý život měl jen svou ženu. Kdosi mu řekl, že je šťastně ženatý právě proto, že má občas povyražení i jinde. Dokonce syna přemlouvali nějací manželé chataři, kteří byli v naší hospodě na večeři a vyslechli hovor náhodou, aby řekl ženě, že si mohou užít všichni čtyři pospolu.

Když jsem to slyšela, byla jsem v šoku a spráskla jsem ruce, v jakém světě to žijeme! Jsem už snad opravdu přežívající dinosaurus, jak mi říká můj patnáctiletý vnuk? „Babi, neřeš to!“ řekl mi nato. „Aspoň si táta s mámou ještě na stará kolena užijou!“

Marie (79), Příbramsko

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden